Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Wekler szolgálati autót és titkárnőt kért

2005.01.18. 07:12
Wekler Ferenc kormánymegbízott ugyan még nem nyilatkozott arról, hogy hol lenne az atomhulladék-lerakó ideális helyszíne, de korábbi nyilatkozataiban Bátaapátira utalt, ahová kedden látogat el, írja a Népszabadság.
Wekler Ferenc kormánymegbízott kedden ellátogat Bátaapátiba, ahol arról tájékozódik, hogy a falu megfelelő helyszín lenne-e egy majdani atomhulladék-lerakónak, írja a Népszabadság. A volt parlamenti alelnököt Gyurcsány Ferenc bízta meg azzal, hogy készítse el a radioaktív hulladékok végleges elhelyezésének koncepcióját.

A lap értesülései szerint Wekler és pártja, az SZDSZ vezetői heteken át győzködték a kormányfőt, hogy kapjon valamilyen pozíciót. Új pozíciója sem pénzzel, sem apparátus felállításával nem jár. A Népszabadság szerint Wekler mégis úgy jelentkezett be a radioaktív hulladékokat kezelő kht. vezetőjénél, hogy a cég bocsásson rendelkezésére titkárnőt, szolgálati autót vagy az ehhez szükséges pénzt.

Wekler az MTI-nek elismerte, "minimális infrastruktúrát kérek a munkám segítéséhez, értelemszerű, hogy én egyedül nem vagyok képes ezeket az anyagokat összegezni, amik az elmúlt tíz évben keletkeztek ebben a témában". A lap azon értesüléseire, amely a megbízatását megelőző koalíciós egyeztetésekre, a miniszterelnök ellenállására vonatkozott, Wekler Ferenc úgy reagált: "erről nem tudok".

Wekler még nem nyilatkozott a konkrét elképzeléseiről, de a Népszabadság szerint korábban már utalt arra, hogy a Tolna megyei Bátaapáti lenne az atomhulladék-lerakó ideális helyszíne.

Wekler a kutatásokról
Wekler Ferenc kormánymegbízott a paksi atomerőmű kis- és közepes radioaktivitású hulladékainak elhelyezését szolgáló kutatások folytatása és befejezése mellett foglalt állást kedden Bátaapátiban a térség polgármestereivel folytatott megbeszélésén. Az atomhulladék elhelyezésére szóló elképzeléseit firtató kérdésre a politikus leszögezte: nem fogalmaz meg konkrétumokat a nyilvánosság számára. "Konkrét elképzelésemet először a miniszterelnök úrral fogom ismertetni" - közölte.