György
14 °C
24 °C

Izraeli és amerikai zászlót égettek Balatonfüreden

2004.04.19. 15:25
A Hit Gyülekezete balatonfüredi intézménye elől ellopott izraeli és amerikai zászlót égethették el ismeretlenek hétfőre virradó éjszaka a helyi MSZP-székháznál - értesült az Index. A rendőrség lopás és rongálás miatt indított nyomozást.
Az Index információi szerint hétfőn hajnalban ismeretlenek két állami zászlót égettek el a balatonfüredi MSZP-székház közelében.

Összefüggést keresnek

Váradi Károly, a város rendőrkapitánya az Index kérdésére elmondta, hogy két bejelentés alapján indítottak vizsgálatot. Az elmúlt napokban ismeretlenek elloptak egy izraeli és egy amerikai zászlót a Keresztény Kulturális Központ előkertjében álló zászlórudakról. Hétfőn pedig két elégetett zászló maradványairól értesítették a kapitányságot, amelyekre a szocialisták helyi irodája és a szomszédságában lévő lakótelep között bukkantak rá. A rendőrség jelenleg a két ügy közötti összefüggést vizsgálja, ám egyelőre lopás illetve rongálás miatt indítottak eljárást ismeretlen tettesek ellen.

A zsinórozás miatt egyértelmű

A Hit Gyülekezete által fenntartott Keresztény Kulturális Központ vezetője, Grósz István elmondta: az intézmény hivatalvezetője jelezte, hogy eltűnt a holokauszt-megemlékezések miatt kifüggesztett izraeli lobogó, valamint elloptak egy amerikai zászlót is az épület elől, ahol az évfordulóktól és a vendégektől függően általában több ország lobogóját is felvonják egyszerre. Grósz szerint a zsinórozása miatt egyértelmű, hogy az égetés után megtalált maradványok azonosak a központ eltűnt zászlóival. A város MSZP-s képviselője, Nagy Jenő szerint az évforduló miatt különösen elítélendő az égetés, ezért jelezték a rendőrségnek az esetet.