Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Felelősségre vonják a zengői lokátor kéretlen népszerűsítőjét

2004.04.20. 14:08
Illetéktelen eszközhasználat miatt vonják felelősségre a Honvédelmi Minisztériumnak azt a munkatársát, aki többek közt az Indymedia.hu weboldalon névtelenül közölt bejegyzéseiben azt a látszatot keltette, hogy erős a tervezett lokátor helyi támogatottsága.
Illetéktelen eszközhasználat miatt felelősségre vonják azt a minisztériumi dolgozót, aki a zengői radarállomást védő nyilatkozatokat rakott fel a Honvédelmi Minisztériumi szerveréről különböző internetes fórumokra, mondta az Indexnek Juhász Ferenc honvédelmi miniszter.

A miniszter szerint nem baj, ha valaki a magánvéleményének hangot ad, de a módszerrel nem ért egyet. Juhász nem tudta megmondani, hogy civilről vagy katonáról van-e szó, de annyit elmondott, hogy az illető részt vett a zengői projekt előkészítésében.

Az Indymedia szerint etikátlan

Az Indymedia szerkesztői szombaton kiadott közleményükben kifogásolták, hogy a minisztérium munkatársa olyan híreket tett közzé weboldalukon, melyek azt a látszatot próbálják kelteni, hogy a helyiek nagy része támogatná a tervezett lokátor megépítését. Szerintük az ismeretlen hírközlő etikátlanul járt el.

Az Indymedia munkatársai a hétvégén a bejegyzést író személy számítógépének hálózati azonosítója alapján kinyomozták, hogy a hírt a Zengő-beruházásért felelő HM Beszerzési és Biztonsági Beruházási Hivatalának egyik gépéről tették fel. Az Indymediára egyébként bárki korlátozás nélkül tehet fel híreket.