Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Fogyó MSZP, bonyolódó Szász-ügy

2005.11.14. 08:01
A Népszava szerint alaposan mellényúlt a Magyar Nemzet, amikor arról írt, hogy mégis működött hazánkban olyan CIA-börtön, amiben al-Kaida tagokat kínoztak. A Magyar Nemzet arról ír, hogy az MSZP-tagok "ötven százalékának egyelőre nyoma veszett". A Szász-ügy továbbra sem tisztázódik, viszont külföldön kezdhet új életet a Kaiseréket feldobó bűntárs. Az Index lapszemléje.

Árnyékra vetődött a Népszava szerint a Magyar Nemzet

A Népszava hétfői írása szerint alaposan mellényúlt a Magyar Nemzet, ugyanis szombati cikkében arról írt, hogy mégis működtetett a CIA olyan börtönt Magyarországon, amiben al-Kaida tagokat tartottak fogva, és kínoztak az amerikaiak. A Népszava kiemelte, hogy a "világsajtóban" egyedül a Der Standard foglalkozott a hírrel, de az osztrák lap is csak a Külügyminisztérium MTI-hez eljuttatott reagálásást idézte. A Magyar Nemzet által hivatkozott ENSZ-szakértő (Cheriff Bassiouni) az Il manifesto című, olasz kommunista lapban nyilatkozott arról, hogy Romániában, Lengyelországban és Magyarországon is működtetett a CIA börtönöket, azonban a Népszava szerint Bassiouni semmiféle tényt, vagy adatot nem hozott fel állításai igazolására.
Volt CIA-börtön hazánkban (MNO)>>>

Fogy az MSZP

A Magyar Nemzetben közölt írás szerint az MSZP-tagok "ötven százalékának egyelőre nyoma veszett", a Köztársaság téren nyilvántartott mintegy 32 ezres tagságnak csak fele jelzett vissza a párttagság tényleges létszámáról adatokat gyűjtő központnak. A taglétszám felülvizsgálatának célja a fiktív, illetve inaktív tagok kiszűrése lenne, de a jobboldali napilap szerint belső harcok is állhatnak a sorok rendezése mögött.
A Magyar Nemzet írása>>>

Tovább bonyolódik a Szász-ügy

A Magyar Hírlap úgy értesült a a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivataltól, hogy hivatali visszaélés gyanúja miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda több tisztjének szerepét vizsgálják a Szász Károly elleni eljárásban. A rendőröket a volt PSZÁF-elnök jelentette fel. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének exelnöke a rendőrök szerint okirat-hamisítást követett el, Szász a nyomozati eljárás, a gyanúsítotti kihallgatás ellen többször is élt panasszal.
A Magyar Hírlap cikke >>>

Tanúvédelmi programba kerül a móri per koronatanúja

Sokkal véresebb bűnügy utórezgéseivel foglalkozik a Blikk hétfői száma. A napilap információi szerint akár még idén külföldre is menekíthetik a rendőrök K. Attilát, aki a nemrég jogerős ítéletet eredményező móri per koronatanúja volt. A lap úgy tudja, hogy a harmadrendű vádlottként jogerősen három és fél év szabadságvesztésre ítélt fiatalembernek egyelőre nem kellett börtönbe vonulnia - ahol amúgy sem lenne nagy biztonságban -, hanem egy korábban általa megnevezett telken él erős rendőri védelem alatt. A Blikk számításai szerint K. Attila új személyazonossággal bukkan majd föl valahol Európában miután a rendőrség látszólag börtönbe kíséri. Új életet Szlovákiában, Csehországban, Ausztriában esetleg Németországban kezdhet a Kaiser Edére és Hajdú Lászlóra terhelő vallomást tevő egykori bűnöző, írja a lap.
A Blikk írása >>>
A móri koronatanú nem fél és rendőrök sem védik >>>
Mitől védett a védett tanú? >>>