Valér
4 °C
8 °C

Pénzért mindent

2005.11.25. 07:21
A kormány kétmilliárdot költhet „lakossági tájékoztatásra”. Ha önnek is van miből, vehet antik tévés kellékeket. Tovább nyomoznak a Debreceni Egyetem vesztegetéssel gyanúsított professzorának ügyében, aki állítólag milliókat keresett a sikeres vizsgákkal. NATO-ból elégtelen. Lapszemle.

Kétmilliárd kormányzati reklámra

A parlamenti pártok mellett a kormány sem marad le önmaga népszerűsítésében. "Lakossági tájékoztatásra" májusban kétmilliárd forintot különített el a kabinet - jelenti a Magyar Hírlap. Az ellenzék részéről csak közpénzből finanszírozott önreklámként aposztrofált akciókban szeptemberig 634 millió forintot költött el a kabinet. A tavaszi kormányzati kommunikációs tenderen győztes Young and Rubicam-MediaEdge párossal júniusban egy évre kötött szerződést a Miniszterelnöki Hivatal.
A Magyar Hírlap cikke >>>

Tévés díszlet egyben eladó

Eladja fél évszázada gyűjtött kellék-, bútor- és jelmeztárát a Magyar Televízió, az értékesítésre pályázatot írtak ki - írja a Magyar Nemzet. A gyűjteményt egyben, egy összegben akarják értékesíteni. A pályázatokról már jövő héten döntenek, a kiírásban az is szerepel, hogy a kollekció esetleges továbbadásakor elővásárlási joga van a köztévének. Az MTV üzemi tanácsának elnöke a lapnak úgy nyilatkozott, hogy nem nagyon tud a pályázat részleteiről mit mondani, ugyanis őt nem tájékoztatták az értékesítési tervekről. Azt sem tudni egyelőre, hogy elküldik-e az eladásra váró gyűjteménnyel foglalkozó dolgozókat.

Milliók a jó szakdolgozatért?

Összesen húszra nőtt a gyanúsítottak száma abban az egyetemi vesztegetési ügyben, amelynek során előzetes letartóztatásba került P. Gábor, a Debreceni Egyetem nyugalmazott professzora. A gyanúsítottak számának növekedése miatt a nyomozást a napokban 2006 áprilisáig meghosszabbították - írja a Népszabadság. A debreceni intézmény természetvédelmi, állattani és vadgazdálkodási tanszékének oktatója nyáron egy hónapot töltött előzetes letartóztatásban. A gyanú szerint a tanár levelező szakos hallgatóktól anyagi és természetbeni ellenszolgáltatást fogadott el sikeres vizsgák biztosítása fejében és szakdolgozatok elkészítésében való közreműködésért. Az ügyészség azt feltételezi, hogy a diákok fejenként több százezer forintot utaltak át a professzor által vezetett alapítvány számlájára, de volt olyan is, aki 2 millió forintot fizetett.
A részletek >>>

Mindegyik kormány túlvállalta magát a NATO-nál

A következő években Magyarország a nem megfelelő minősítést kapja NATO-vállalásainak teljesítésére - írja a Népszabadság. Ez annak a következménye, hogy az elmúlt majdnem tíz évben mindegyik kormány teljesíthetetlen kötelezettségeket vállalt a katonai szövetségnél. Szakértők szerint az alapvető probléma az, hogy NATO-tagságunk hatodik évében is politikai vita folyik arról, hogy szükséges-e olyan erőket fenntartani, amelyekkel megvédhető az ország, vagy baj esetén bízzuk magunkat a NATO-ra.
A teljes cikk a Népszabadságban >>>