Géza
-11 °C
-4 °C

Álruhás jelölt és komoly fenyegetés

2006.02.24. 08:42
Zsebből fizette székely kampánymunkásait az SZDSZ, írja a Magyar Nemzet, ami szerint Kecskeméten meg fideszesnek álcázzák a kormánypártok közös képviselőjelöltjüket. A Népszabadság úgy tudja, komoly fenyegetést kapott a miniszterelnök felesége.

Komolynak minősíthető fenyegetést kapott Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc kormányfő felesége, és gyermekei is, ezért a rendőrség biztonsági védelmet rendelt el, értesült a Népszabadság. A kormányfő felesége eddig nem kapott személyi védelmet. A Népszabadság értesülései szerint a biztonsági intézkedéseket egy telefonos bejelentés után rendelték el, mivel a telefonáló pontos információkat sorolt Dobrev napi programjairól és közlekedési útvonalairól. A telefonos bejelentő tudomása szerint az értesüléseket egy Magyarországgal határos ország állampolgárai cserélték ki egymás között.
A Népszabadság cikke>>

Zsebből fizetett feketekampány

Zsebből fizette az SZDSZ a székely kopogtatócédula-gyűjtőket, állítja a Magyar Nemzet. A lap csütörtöki számában számolt be róla, hogy az SZDSZ XI. kerületi jelöltje, Bőhm András számára székelyudvarhelyi fiatalok gyűjtenek kopogtatócédulákat. Hadi András, Bőhm kampányfőnöke szerint az erdélyi magyarok baráti alapon segítették a kampányt, így nem is fizettek nekik. A Nemzet szerint ezt két székely fiatal is cáfolta, akik állításuk szerint igenis kaptak pénzt a szelvényekért, bár fizetésük egy részére még várnak. A Nemzet szerint az SZDSZ adóelőleget és tb-járulékot sem fizetett munkájuk után.
A Magyar Nemzet cikke>>

Álruhás jelölt

A lap egy másik írása szerint az MSZP és az SZDSZ fideszes jelöltnek álcázza kecskeméti közös jelöltjét. A kormánypártok a négy évvel ezelőtti önkormányzati választáson még a Fidesz színeiben győztes, időközben a szocialisátkhoz pártoló Szécsi Gábort indítják az áprilisi választásokon. Jelöltjük arcképe meg is jelent a Kecskeméti Lapok című helyi újság címlapján, ám a kísérőszövegben utalás sem esett szocialista kötődésére. A címlapon a "Köszönjük neked, Fidesz", illetve az "Orbán Viktor kétszeres ajánlásával" feliratok szerepeltek. Válaszul a helyi polgári körök méretes MSZP-SZDSZ feliratot helyeztek el Szécsi választási plakátjain, mint mondták, tisztázandó a jelölt hovatartozását.
A Magyar Nemzet honlapja>>

Rogán hallgat

A Népszava értesülései szerint nem segíti a szerver-ügyben nyomzó rendőrök munkáját Rogán Antal. A lap úgy tudja, hogy a Fidesz kampányfőnöke eddig nem árulta el a rendőröknek, ki az a három fideszes munkatárs, akiknek az érintettségét a párt belső vizsgálata megállapította. A Népszava értesülései szerint az egyik érintett Mizsei Szabolcs, Rogán kabinettitkára. Mizsei ügyvédje, Futó barnabás a lapnak nyilatkozva tagadta, hogy védencét felelősségre vonták volna.
A Népszava cikke>>

Újra nyomon a rendőrség

Ugyancsak a Népszava értesülései szerint ismét nyomon van a rendőrség a kilencvenes évek második felében történt robbantásokkal kapcsolatban. A legtöbb robbantást nyolc éve, a parlamenti választás kampányában követték el. Bomba robbant többek között Torgyán József kisgazda pártvezér és Szájer József, a Fidesz akkori alelnökének lakásánál. A rendőrség sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a lap értesüléseit.
A Népszava cikke>>