Ágnes
-1 °C
2 °C

Alkoholpolitika és sztrájkhangulat

2006.01.16. 08:01
Búcsúintézkedései között az alkoholt árusító helyek számának csökkentéséről dönthet a kormány. A Magyar Rádióban sztrájkot szerveznek a szakszervezetek, Kende Péter pedig volt titkosszolgákkal és a miniszterelnök rokonával találkozik a magánnyomozó cégek hálójában. Lapszemle.

Ivós nemzet

Nemzeti alkoholpolitika kidolgozásába kezdett a kormány, bár a választások előtt már nem várhatóak hosszútávú intézkedések, írja a Magyar Hírlap. Pedig az alkoholkérdés megoldása fontos lenne Magyarországon, hiszen évente 20-30 000 ember veszíti életét alkoholhoz köthető megbetegedésekben. A legnagyobb problémát az jelenti, hogy már a fiatalok is isznak, a 9-10. évfolyamos diákok 93,4 százaléka már fogyasztott alkoholt, kétharmaduk meg már le is itta magát. A kormány javaslata a Hírlap értesülései szerint korlátozná az alkoholt árusító helyek számát és az alkoholreklámot.
A népszabadság cikke>>

Aktívak a nagy pártok támogatói

Azonos ajktivitást mutatnak az MSZP és a Fidesz támogatói, derül ki a Fotexnet Research a Népszava megbízásából készült közvélemény-kutatásából. A felmérés szerint az MSZP és a FIdesz támogatóinak is 72 százaléka ígéri biztosra a részvételét a választásokon. A szocialisták a valószínű választók körében élveznek némi előnyt, szimpatizánsaik 18 százaléka menne el valószínűleg szavazni. Az SZDSZ szavazóinak 70, az MDF választóinak 46 százaléka ígéri biztosra részvételét. A kutatásból kiderül, hogy csupán a Fidesz támogatóinak a többsége hiszi el a pártnak, hogy nincs köze a Magyar Vizslához. De még a fideszesek 39 százaléka sem hisz a párt vezetőségének magyarázkodásában.
A Népszava címlapja>>

Kende-Apró nyomozóiroda

Magánnyomozó cége van Kende Péternek, írja a Magyar Nemzet. A Kende könyveit, köztük a Viktort is megjelentető Hibiszkusz Kft. a cégbírósági adatok alapján jelentős befolyással bír Nagy Lajos, a Nemzetbiztonsági Hivatal első igazgatójának nyomozócégében. Nagy egy másik nyomozócégben is érdekelt, ennek társtulajdonosa ifj. Apró Antal, Gyurcsány Ferenc anyósának testvére. Apró és Nagy a ferihegyi reptér vagyonvédelmére hozta létre a céget, ami immár felszámolás alatt áll.
A Magyar Nemzet cikke>>