Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Sok a drogos és közös lesz a békefentartó zászlóalj

2005.12.12. 07:50
A Magyar Hírlap összegzése szerint idén sem csökkent számottevően a bűnözés, kevesebb ugyan a gyilkos, de több a drogos. A Magyar Nemzet a Magyar Rádió leépítési programjáról, a Népszabadság a visegrádi négyek közös hadiipari lobbijáról ír.

Nincs jelentős változás a tavalyi adatokhoz képest a bűnügyi statisztikában a bűncselekmények számában, írja a Magyar Hírlap. Idén az előző évhez hasonlóan az első tíz hónapban 351 ezer bűncselekmény jutott a hatóságok tudomására. A bűncselekmények típusai között azonban már eltérések mutatkoznak. Csaknem kétszeresére nőtt a vesztegetések száma, ahogy a kábítószerrel visszaélések száma is jelentősen nőtt. Csökkent viszont az emberölések száma, és a maffiatípusú bűncselekményekből is kevesebb volt - igaz, ennek oka leginkább a szervezettség nehéz bizonyíthatósága lehet.
A Magyar Hírlap cikke>>

A Magyar Nemzet értesülései szerint Hétfőn már nyolc órakor egyeztet a Magyar Rádió kuratóriumi elnöksége. A kiskuratórium a civilszervezetek tagjaiból álló nagykuratóriumi ülés előtt tisztázná, hogy támogatják-e Hollós János és Göblyös István, a Rádió új, ideiglenes vezetésének leépítési terveit. Szadai Károly, a szervezet fideszes delegáltja, bár korábban támogatta a leépítési döntést, most mégis ennek visszavonását kéri. A Népszava értesülései szerint ennek az is oka lehet, hogy így több, Kondor Katalin volt rádióelnök bizalmasának számító munkatárs munkaviszonyát is fenn lehetne tartani. A Nemzet értesülései szerint a kuratóriumi elnökség ülésén a Rádió egyik elnökjelöltjét, Németh Miklós Attilát is meghallgatnák. A meghallgatás nem befolyásolja azonban azt, hogy a nagykuratórium a jövő héten dönt az új elnök személyéről.
A Magyar Nemzet honlapja
A Népszava címlapja PDF formátumban

A Népszabadság értesülései szerint akár harci feladatok ellátására is alkalmas, közös békefenntartó zászlóaljat állítana fel a négy visegrádi ország - legalábbis erről tárgyalt a hétvégén a magyar, a lengyel, a cseh és a szlovák vezérkari főnök Budapesten. A négy ország hadserege együttműködne a feleslegessé vált hadianyagkészletek megsemmisítésében és együtt lobbiznának a haditechnikai eszközök gyártását és a hadiipari fejlesztéseket koordináló Európai Védelmi Ügynökségnél is.
A Népszabadság cikke>>