11:00, November 26.
Tunézia 0
Ausztrália 1
al-Dzsanúb Stadion D csoport
14:00, November 26.
Lengyelország 2
Szaúd-Arábia 0
Education City Stadion C csoport
17:00, November 26. ÉLŐ
Franciaország 0
Dánia 0
974 Stadion D csoport
20:00, November 26.
Argentína 0
Mexikó 0

Zuschlagnak belügyes és rendőr segítői is voltak

2008.11.17. 14:54
A Zuschlag-per hétfői tárgyalásán lejátszottak néhány olyan lehallgatott telefonbeszélgetést, ami szerint a Zuschlag János rendőri és belügyminisztériumi segítőkben is bízott. Zuschlag többek között Lusztig Pétertől, Lamperth Mónika egykori belügyminiszter kabinetirodájának munkatársától is segítséget remélt.

Zuschlag János rendőri és belügyminisztériumi segítségben is bízott letartóztatása előtt. Az MSZP politikusát azzal vádolják, hogy ifjúsági szervezetek nevében állami támogatásokat tüntetett el. Zuschlag perének hétfői tárgyalásán lehallgatott telefonbeszélgetések szövegét olvasták fel. Ezek alapján a vádlott rendőrségi és belügyes segítőkben bízott.

Az egyik beszélgetés Zuschalg és a negyedrendű vádlott, Őri András között zajlott. Őri aggódott az ellenük indult nyomozás miatt, de Zuschlag igyekezett megnyugtatni őt: "én a rendőrséget tudom fogni". Őri ezután arra biztatta Zuschalgot, hogy szerezzen segítséget Lusztig Pétertől, aki volt MSZP-s képviselő és a belügyminisztérium munkatársa volt: "Tudom, hogy a Lusztignak más dolgai is vannak, de azért szerencsés lenne, hogyha tájékozódna a dologban" - mondta Őri. Zuschlag megnyugtatta: "jó majd telefonálok". Őri hozzátette: "csak azért mondom, hogy messzemenőkig ne érezze azt, hogy rendben van minden, mivel házkutatás is történt". Zuschlag azzal nyugtatta meg Őrit, hogy "ebben nem lesz bíróság, csak arra jó, hogy megrovást adjon az ügyész neked". Zuschlag azt is megjegyezte, hogy: "az együttműködés olyan alacsony volt a rendőrség részéről, hogy az ügyésznőnek már baszta az agyát".

Fodor Endre tanácsvezető bíró bejelentette: a per későbbi szakaszában le fogja játszani azt a telefonbeszélgetést, amelyben Zuschlag János beszélget a nyomozásról az akkor a belügyminisztériumban dolgozó Lusztig Péterrel. Lusztig Baranya megyei rendőrfőkapitány, majd 1994-98 között az MSZP országgyűlési képviselője volt, majd Lamperth Mónika belügyminiszter kabinetirodáján dolgozott.

A perben lejátszott telefonbeszélgetések alapján egyértelművé vált, hogy Zuschlag Jánost valaki értesítette a telefonok lehallgatásáról is.  • Hírek
  • Bankszámla