Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Zuschlag méltánytalanságokat sorolt levelében

2008.05.13. 14:10
Zuschlag János a legfőbb ügyésznél reklamált , mert szerinte a FIB-ügyet vizsgáló kecskeméti ügyészek "aránytalan joghátrányt" okoztak neki. A volt képviselő szerint a nyomozás lezárulta után már, ha akarná, se tudná hamis tanúzásra bujtogatni az ügy többi szereplőjét, mégsem helyezik szabadlábra, pedig a bezárásának fő indoka ez volt.

Kovács Tamás legfőbb ügyésznél panaszkodott a Bács-Kiskun megyei Főügyészségre Zuschlag János, a Fiatal Baloldal egykori alelnöke.

Az Index információi szerint Zuschlag főként azért reklamált, mert méltánytalannak tartja, hogy az állami pályázati pénzek utáni nyomozás befejeződése ellenére sem helyezték szabadlábra, holott az előzetes letartóztatás elrendelését a nyomozók főként azzal indokolták, hogy a szocialista politikus szabadlábon befolyásolhatná a többi tanút. Zuschlag furcsállja, hogy az ügy érintettjei közül csak őt tartják még mindig zár alatt, holott egyedül ő ismerte el felelősségét, és térítette meg a neki felrótt anyagi kárt.

Zuschlag, aki úgy fizetett vissza ötvenmillió forintot a pályázatok egykori kiíróinak, hogy közben vagyonát zár alatt tartotta az ügyészség, azt is fájlalja, hogy a vagyonát érintő intézkedést ennek ellenére sem oldották fel.

A Legfőbb Ügyészség szóvivője , Borbély Zoltán elmondta, hogy megkapták ugyan Zuschlag levelét, de a legfőbb ügyész intézkedése nem indokolt. Borbély szerint a levél lényegében szabadlábra-helyezési és vagyonzár-feloldási kérelemként értelmezhető, ezekben a kérdésekben azonban a bíróság dönthet.

A Bács-Kiskun megyei főügyészség főügyész-helyettese, Szabó Ferenc azt mondta, hogy Zuschlag János több levelet is írt. A legfőbb ügyésznek címzetthez hasonló tartalmú írást kapott a kecskeméti ügyészség vezetője is. Szabó Ferenc a levelek tartalmáról nem akart részleteket elárulni, csupán annyit mondott, hogy a szükséges intézkedéseket megteszik.