Bernadett
0 °C
4 °C

Részegen rossz lakásba ment haza, lelőtték

2006.01.10. 17:40
Nem indítottak eljárást az ellen az amerikai férfi ellen, aki kedden lelőtt egy a lakásába tévedésből hazatérő részeg fiatalt Los Angeles közelében.

Lelőttek egy amerikai fiút, mert részegen tévedésből a saját lakása helyett egy másikba ment haza, jelentették a hatóságok. Az eset Kalifornia államban, Rancho Cucamonga nevű településen történt 90 kilométerre keletre Los Angelestől.

A 21 éves Hector Soto kereskedelmi iskolai tanulmányainak közeledő végét ünnepelte, mondta el a fiú mostohaapja az AP-nek.

Soto már meglehetősen ittas volt, amikor péntek hajnalban a hazaszállították a barátai, tájékoztatott Tom Bradford, az egyesült államokbeli San Bernardino megye rendőre, hozzátéve, a fiú szerencsétlenségére a háztömbben mindegyik épület teljesen egyforma.

Soto beugrott egy nyitott ablakon az egyik házba, majd a fürdőszobában landolt. Itt akadt össze a tulajdonossal, egy 65 éves börtöntanácsadóval. A férfi betolakodónak hitte a fiút, és rövid dulakodás után lelőtte.

A férfi ellen nem emelnek vádat, annak ellenére, hogy a fiú meghalt. Sotónak nem volt priusza, a mostohaapa elmondása szerint a fiú jó tanuló volt, és nem voltak magatartási problémái.