Alfréd
5 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Enyhítették a gyomaendrődi pedofil apa büntetését

2005.01.11. 13:13
Büntetlen előéletére és beismerő vallomásaira tekintettel enyhítette a szegedi táblabíróság annak a kislányával fajtalankodó apának büntetését, akit még szeptemberben ítéltek 14 év fegyházra . Az apa azzal zsarolta meg a viszonyt anyja elől eltitkoló lányt, hogy elhagyja a családot, ha már ő sem szereti.
Tíz évre enyhítette a Szegedi Ítélőtábla jogerősen annak a fajtalankodó apának a büntetését, akit első fokon 14 év fegyházbüntetéssel sújtottak.

A táblabíróság az elsőfokú ítéletet eltúlzottnak találta, és tekintettel többek között a vádlott büntetlen előéletére és feltáró jellegű, beismerő vallomására 10 évre csökkentette a megyei bíróság által kiszabott fegyházbüntetést.

Nyolc éves korától hat éven át

A gyomaendrődi férfi 1990-ben megnősült és házasságából az év novemberében gyermeke született. Velük együtt élt felesége előző házasságából származó kislánya.

A nyolc általánost végzett, büntetlen előéletű 39 éves férfi 1998-tól "érzelmi alapon nyugvó, nem pusztán a szexuális kielégülést kereső kapcsolatot" létesített nyolc éves, korához képest fejlett lányával. 2000 őszéig több esetben fajtalankodott, majd közösült is lányával, amikor magukra maradtak a lakásban.

Zsarolta lányát

A gyermek kezdetben nem tudta felmérni a helyzetet. Később pedig, amikor ellenkezni próbált, apja azt mondta, elhagyja őket, ha már a lányának sem kell.

A kislány félt családja szétszakadásától, édesanyját is meg akarta kímélni, ezért 2004. január 29-ig tűrte a szexuális zaklatásokat. Két nappal később a vádlott felesége közölte, válni akar, mert úgy érzi, hogy házasságuk megromlott és a férjének van valakije.

A kislány ekkor közölte édesanyjával, hogy ő az, akivel szexuális kapcsolatot tart fenn a férj. A férfi előbb tagadott, később beismerte tettét.

Első fokon 14 év

A Békés Megyei Bíróság szeptemberben kihirdetett első fokú ítélete szerint a vádlott bűnös nevelése alatt álló, tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett erőszakos közösülés és megrontás bűntettében. Ezért őt a megyei bíróság 14 év fegyházra, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, továbbá megszüntette szülői felügyeleti jogát.

Ezt a döntést enyhítette tíz éves fegyházbüntetésre a Szegedi Ítélőtábla jogerősen kedden.