Vádemelés egy 8 éves kisfiú ellen

2006.01.25. 18:46
Revolverrel akarta kirabolni 7 éves áldozatát egy 8 éves kisfiú egy marylandi iskola napközi otthonja előtt. A fiú apja fegyverével lőtte meg a kislányt, a tettes és apja ellen vádat emeltek.

Maryland amerikai állam ügyészei vádat emeltek egy nyolcéves kisfiú ellen, aki revolverrel megsebesített egy hétéves kislányt kedden reggel, írja a The Washington Post szerdai száma.

A gyerek azután lőtt rá áldozatára, hogy ki akarta rabolni egy napközi otthon előtt. A fiú büntetett előéletű apját letartóztatták, ellene egyebek között azon a címen emeltek vádat, hogy nem zárta el a lőfegyvert, amelyhez így a felügyelet nélkül hagyott kiskorú hozzájuthatott.

A Germantownban élő harmadik osztályos kisfiú kedden hátizsákjában bevitte a 38-as kaliberű revolvert a napközi otthonba. A kislányt a karján érte a golyó, és súlyosan megsérült, de állapota már stabil.

Gyámság alá helyezték a fiút

A rendőrség először úgy nyilatkozott, hogy a fiú véletlenül lőtte meg jobb felső karján a kislányt, a lap azonban úgy értesült, hogy a fiú ki akarta rabolni a lányt, mielőtt meghúzta volna a ravaszt. A kislányt kórházba vitték, állapota stabil.

A The Washington Post úgy tudja, már korábban is előfordult, hogy a gyerek fegyverrel érkezett a napközibe.

A fiú ellen, mint fiatalkorú ellen több, közelebbről nem ismertetett pontban is vádat emeltek, és Maryland állam ifjúságvédelmi hivatalának gyámsága alá helyezték.