József, Bánk
-7 °C
0 °C

Huszonhét nőt ölhetett meg a disznótenyésztő

2006.01.31. 11:28
Tagadja bűnösségét az a kanadai disznótenyésztő, akit 27 prostituált és drogfüggő nő megölésével vádolnak. A férfi a vád szerint disznóival etette meg áldozatait.

Az 56 éves Robert Pickton a vádirat szerint már 25 éve gyilkolta áldozatait, amikor négy évvel ezelőtt a rendőrség behatolt a Brit Columbia államban fekvő Vancouver melletti farmjára, és elfogta.


Pickton 2002-ben

Az akciót azután indították, hogy a környékről rejélyes módon 60-70 prostituált tűnt el. A nyomozók hónapokon keresztül vizsgálták Pickton farmján a talajt.

A rendőrség most azt állítja, 31 nőt tudtak beazonosítani az elemzett DNS-minták alapján, 27 esetben pedig bizonyítani is tudják, hogy Pickton végzett velük, bár egy áldozat személyazonosságát máig nem sikerült megállapítani.

A 2002-es beszámolók szerint a prostituáltak között ismert volt "Willy, a farmer", aki nagy partikat tartott a négyhektáros farmon, ahol a rendőrség szerint a férfi megölte őket, majd feldarabolt holttestüket a disznókkal etette meg.

Az áldozatok nagy része indián volt

A rendőrséget a 2002-ben kezdődő eljárás elején azzal vádolták, hogy nem tulajdonított jelentőséget a prostituáltak tömeges eltűnésének, de az ügy azóta "kinőtte magát", jelentette a BBC a helyi tudósítója.

A tárgyalás New Westminster egy külvárosi bíróságon vette kezdetét. A termet megtöltötték az áldozatok hozzátartozói és barátai, legtöbbjük indián, írja a BBC. A tárgyalás hónapokig tarthat.

Az esküdtszék várhatóan még ez év második felében meghozza döntését, a sajtót a bizonyítékok, meghallgatások lefolytatásáig kizárták a tárgyalásról.