Ödön
1 °C
11 °C

Lezuhant egy helikopter Törökszentmiklós mellett

2008.01.31. 19:52
Egy halottja és három sebesültje van az MI-8-as balesettel végződött gyakorlórepülésének Jász-Nagykun-Szolnok megyében Óballánál.
A helyszínen (Fotó: MTI/Mészáros János)

Egy ember meghalt, ketten súlyosan, egy ember könnyebben megsérült, amikor balesetet szenvedett egy katonai helikopter a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Óballa településnél, Törökszentmiklóstól 8 km-re északra csütörtök este.

Az MH 86. Szolnok Helikopterbázis állományába tartozó gép gyakorlórepülést végzett, és 18 óra 19 perckor zuhant le a tiszai töltésre. Húsz tűzoltó vonult hat járművel a helyszínre.

A negyedik utas holttestét később találták meg összeégve a gép belsejében, írja a Havariapress. A gép a kiömlő üzemanyagtól kaphatott lángra. A súlyos gerinc- és fejsérülteket kórházba vitték.

A honvédség közleményben tudatta: az MH 86. Szolnok Helikopterbázis állományába tartozó Mi-8 típusú helikopter kiképzési feladat végrehajtása közben, lakott területen kívül, a kijelölt gyakorló területen ütközött földnek, kigyulladt majd kiégett.

A három sérültet a szolnoki Hetényi Géza Kórházba szállították, egyikük égési sérüléseket szenvedett, a másik súlyos sérültnek mellkasi és koponyasérülése van. A könnyebben sérült zúzódásos sérüléseket szenvedett - mondta Sélleiné Márki Mária, a kórház főigazgatója.

MI-8-as Csecsenföldön (Forrás: Chechnya Weekly)

Szekeres Imre honvédelmi miniszter és Havril András vezérkari főnök a helyszínen fejezték ki részvétüket az elhunyt főtörzsőrmester családjának. A tárcavezető részvétét fejezte ki a balesetben elhunyt Lükő Zsolt főtörzsőrmester hozzátartozóinak az egész katonatársadalom nevében. Köszönetet mondott a tűzoltóknak, rendőröknek és katasztrófavédelmi szakembereknek, akik a bajba jutottak segítségére siettek.

Az 1967-ben rendszerbe állított Mi-8 széles körben elterjedt, szovjet gyártmányú gép. Főleg szállítóhelikopterként alkalmazzák. Az Mi-8-as kéthajtóműves helikopter, akkor is a levegőben maradhat, ha az egyik hajtómű leáll.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?