Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A diósdi kettős gyilkosság újabb gyanúsítottját fogták el

2007.02.01. 19:23
A két évvel ezelőtti diósdi kettős gyilkosság újabb gyanúsítottját fogták el csütörtökön a Pest megyei Sóskúton. A férfi feltehetően összefüggésbe hozható nemcsak a 2005-ös diósdi kettős gyilkossággal, hanem azzal a 2003-as esettel is, amelynek során a Fortus Rt. elnök-vezérigazgatójára lőttek rá.

A férfit a megyei rendőr-főkapitányság emberei fogták el az Érd melletti településen. A gyilkosság színhelye, Diósd néhány tíz kilométerre fekszik Sóskúttól. A sajtóügyeletes egyelőre nem tudott további részleteket mondani az elfogásról.

Diósd határában 2005 márciusában lőttek le két férfit autójukban, egyikük büntetett előéletű volt, a másik pedig már korábban felkeltette a hatóságok figyelmét.

Néhány hónapos nyomozás után egy nagyobb létszámú bűnözői kör került a rendőrség látóterébe, a diósdi kettős gyilkosságot pedig több más üggyel egyesítették.

2005 végéig nyolc embert vettek őrizetbe az üggyel kapcsolatban. A banda egyik tagjának érdi házában pedig gazdag fegyvertárra bukkantak a nyomozók.

A korábbi rendőrségi jelentés szerint az elfogottak közül ketten összefüggésbe hozhatók azzal a 2003-as gyilkossági kísérlettel, amikor Fortus Rt. elnök-vezérigazgatójára lőttek rá Budapesten a XVII. kerületben. Sáska László túlélte a merényletet.