Benedek
-4 °C
5 °C

Fellebbezett az ámokfutó magyar kamionos

2005.02.03. 15:03
Négyéves büntetésének mérséklését kérte egy svédországi fellebbviteli bíróságon az a magyar kamionsofőr, aki részegen öt ember halálát okozta októberben. Az ügyvéd tettének őszinte megbánásával indokolta a sofőr kérelmét, akinek büntetését az ügyész súlyosbítaná.

Az elsőfokon kirótt büntetés - négy évi szabadságvesztés - mérséklését kérte csütörtökön az ügyét másodfokon tárgyaló svéd fellebbviteli bíróságtól P. Cs. magyar kamionsofőr, akit gondatlanságból elkövetett emberöléssel, ittas vezetéssel és gondatlan gépjárművezetéssel vádolnak a skandináv országban.

A vádlott kijelentette a bíróság előtt, őszintén megbánta súlyos hibáját, amely az öt ember életét kioltó tragédiára vezetett.

A 45 éves magyar gépkocsivezető 2004. október 20-án Svédországban, a Malmö és Svedala közötti autópályán megfordult kamionjával, s e manőver közben összeütközött két gépkocsival. Az egyikben egy négytagú család vesztette életét, a másikban egy nő.

Az ügyész súlyosbítana

A magyar vádlott elismerte decemberben az elsőfokú bíróság előtt, hogy szeszes italt fogyasztott a németországi Sassnitz és a svéd Trelleborg kikötő között közlekedő balti-tengeri kompon.

A vádlott enyhítésért, az ügyész súlyosbításért fellebbezett az első fokú ítélet ellen. Egyelőre nem ismeretes, mikorra várható a másodfokú ítélet.