Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újabb vérbotrány Bács-Kiskunban

2007.02.08. 17:53
Csak a második vérmintája volt rendben egy férfinak, akit azzal gyanúsítanak, hogy ittasan két asszony halálát okozta. A bíróság azt próbája megállapítani, hogyen kerülhetett infúziós sóoldat a férfi első vérmintájába.

Infúziós folyadékkal lett felhígítva annak a lajosmizsei sofőrnek a vérmintája, aki két asszony halálát okozta tavaly májusban a települése, derült ki ma a Kecskeméti Bíróságon.

A HavariaPress úgy tudja, hogy az ittas sofőrtől ugyan a baleset után, egy órán belül kétszer is vért vettek, ám az első vérminta a felhígítás miatt értékelhetetlen volt. A második viszont 1.72 ezrelék alkoholszintet mutatott, ami közepes fokú ittasságnak felel meg.

A bíróság egyelőre nem tudta megállapítani, hogy mi lehet az oka, illetve a magyarázata a vérminta hibájának.

Tíz ével ezelőtt, 1996-ban éppen Bács-Kiskun megyében történt a Magyarországon eddig legnagyobb visszhangot kiváltó vérbotrány. Akkor eltűnt egy ittasnak mondott izsáki sofőr mindkét vérmintája, ezért nem lehetett halált okozó ittas járművezetés miatt elítélni a férfit. A lajosmizsei baleset bírósági tárgyalása néhány nap szünetet követően folytatódik Kecskeméten.