Sára, Márió
-5 °C
2 °C

Újabb vérbotrány Bács-Kiskunban

2007.02.08. 17:53
Csak a második vérmintája volt rendben egy férfinak, akit azzal gyanúsítanak, hogy ittasan két asszony halálát okozta. A bíróság azt próbája megállapítani, hogyen kerülhetett infúziós sóoldat a férfi első vérmintájába.

Infúziós folyadékkal lett felhígítva annak a lajosmizsei sofőrnek a vérmintája, aki két asszony halálát okozta tavaly májusban a települése, derült ki ma a Kecskeméti Bíróságon.

A HavariaPress úgy tudja, hogy az ittas sofőrtől ugyan a baleset után, egy órán belül kétszer is vért vettek, ám az első vérminta a felhígítás miatt értékelhetetlen volt. A második viszont 1.72 ezrelék alkoholszintet mutatott, ami közepes fokú ittasságnak felel meg.

A bíróság egyelőre nem tudta megállapítani, hogy mi lehet az oka, illetve a magyarázata a vérminta hibájának.

Tíz ével ezelőtt, 1996-ban éppen Bács-Kiskun megyében történt a Magyarországon eddig legnagyobb visszhangot kiváltó vérbotrány. Akkor eltűnt egy ittasnak mondott izsáki sofőr mindkét vérmintája, ezért nem lehetett halált okozó ittas járművezetés miatt elítélni a férfit. A lajosmizsei baleset bírósági tárgyalása néhány nap szünetet követően folytatódik Kecskeméten.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!