Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Elfogták a mauritániai légikalózokat

2007.02.15. 21:41
Az elkövetők őrizetbe vételével ért véget csütörtök este a mauritániai légitársaságnak a Kanári-szigetekre eltérített utasszállító repülőgépének kálváriája, amelynek során állítólag több személy lövöldözésben megsebesült.

A spanyol biztonsági erők csütörtök este rohamozták meg a Mauritániából eltérített gépet és elfogták a feltételezett légikalózt. Áldozatokról nem tett említést a spanyol külügyminisztérium, a spanyol mentőalakulatok előzőleg viszont arról számoltak be, a gépeltérítéskor lövöldözésben több személy megsérült.

A mauritániai rendőrség szerint a belföldi járaton közlekedő Boeing 737 típusú utasszállító a fővárosból, Nouakchottból tartott az ország északnyugati részén fekvő Nouadhibou kikötővárosba, amikor eltérítették.

A gép előbb a nyugat-szaharai Dakhlában üzemanyagot vett fel, majd a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigeteken fekvő Las Palmas város repülőterén szállt le.

A gépeltérítők Párizsba akarnak repülni, mondta egy mauritániai rendőrségi illetékes, aki nem szólt arról, hány utas és gépeltérítő tartózkodik a gép fedélzetén. Egy másik, neve elhallgatását kérő tisztségviselő szerint a gép fedélzetén 71 utas tartózkodott.

Nouakchottban a légitársasághoz közelálló forrásból csütörtök este azt közölték, hogy az utasok biztonságban vannak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!