Valér
2 °C
8 °C

Pénteken eső, keleten havazás

2006.02.17. 06:55
Hóátfúvásos, síkos utak nehezítik a közlekedést Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol csütörtök este 8 óráig 7-12 centiméteres hó hullott. Pénteken sokfelé lesz csapadék, de hó csak az ország északkeleti felében várható.

Hóátfúvásos, síkos utak nehezítik a közlekedést Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol csütörtök este 8 óráig 7-12 centiméteres hó hullott.

Nyíregyházán környékén 7-8, míg Kisvárda és Mátészalkatérségében 10-12 centiméteres a friss hó vastagsága.

A szabolcsi megyeszékhely körzetében csütörtök este a havazás esőbe fordult át. Péntek reggel már a köd is nehezíti a közlekedést Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol mindenütt 100 méter alatti a látótávolság.

Hóátfúvásos útszakaszok főként Kisvárda-Záhony és Mátészalka-Csenger térségében fordulnak elő, de nehezen járható a többi a szabolcsi alsóbbrendű út is, amelyek jégbordásak, letaposott havasak.

10-20 perces késések keleten

A nyírségi főutakat sózzák a közútkezelő cég gépei, míg az alsóbb rendű útvonalakon csak ekézik a lehullott havat, valamint zúzalékot és homokot szárnak a legsíkosabb szakaszokra.

A Szabolcs Volán Zrt. közlése szerint a nehéz közlekedési útviszonyok miatt a távolsági autóbuszjáratok csütörtökön általában 10-20 perces késéssel érték el végállomásaikat, s hasonló késések fordultak elő a vasúti személyforgalomban is.

Borult péntek, sokfelé csapadék

Pénteken túlnyomóan borult lesz az ég, csak péntek délutántól szakadozik fel nyugat felől hosszabb időre a felhőzet. Ismétlődően sokfelé várható csapadék, az ország nagy részén eső, zápor valószínű, reggelig az északkeleti, északi tájakon havazásra, ónos esőre is számítani lehet, majd pénteken napközben ott is egyre többfelé lesz eső.

A legmagasabb éjszakai hőmérséklet általában -1, +4 fok között alakul, északkeleten kissé hidegebb valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken többnyire 5, 10 fok között várható, ennél hűvösebb északkeleten lehet.