Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

13 sérült egy nógrádi buszbalesetben

2006.02.16. 19:29
Egy utas életveszélyesen, 5 súlyosabban, heten könnyebben megsérültek, amikor autóbuszba rohant egy teherautó Salgótarján és Vizslás-Újlak között csütörtök délután.

Tizenhárom sérültet szállítottak be a salgótarjáni kórházba, miután egy autókat szállító kamion autóbuszba rohant, az pedig egy másik buszba lökődött Salgótarján és Vizslás-Újlak között csütörtökön délután; az egyik utas, aki koponyasérülést szenvedett, életveszélyes állapotban van

A 21-es főútvonalon csütörtök délután egy autómentő teherautó szaladt bele hátulról egy autóbuszba, amely így nekivágódott az előtte haladó kisbusznak.

Öt embert kezelnek jelenleg is a kórházban, közülük hárman súlyosan megsérültek, egy koponyasérülést szenvedett utas állapota életveszélyes

A Nógrád Volán szuhai járatát akarta kiengedni a buszmegállóból a mögötte haladó szerződéses busz, amikor a lassító járműbe hátulról belerohant az új autókat szállító tréler. A kisebb busz a baleset helyszínétől csak mintegy 300 méterre tudott megállni, mert vezetője kiesett az ülésből.

Halálos buszbaleset legutóbb szerdán történt, amikor egy lengyel kamion előzés közben frontálisan ütközött egy volánbusszal. A balesetben a két sofőr, és a busz egyik utasa, egy fiatal lány vesztette életét Fejér megyében.

Előtte január 7-én történt halálos buszbaleset Magyarországon, akkor is hárman haltak meg, amikor árokba csúszott és felborult egy menetrendszerinti busz Fejér megyében.