Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Öt halott a csúszós utakon

2006.02.18. 16:57
Öt halálos áldozata van négy szombaton történt balesetnek. A 6-os úton Adonynál, az 55-ösön a Duna-hídnál, az 51-esen Dunapataj és Harta között kell elterelésre számítani. A 61-esen szabálytalankodó kerékpártost gázoltak el.

Ketten meghaltak, amikor egy személygépkocsi előzés közben frontálisan ütközött egy teherautóval Adony külterületén szombaton, a 6-os utat lezárták. A balesetben az autó vezetője és utasa vesztette életét.

A helyszínelés idejére a 6-os útról elterelik a forgalmat a 62-es útra Adonynál és Dunaújvárosnál.

Meghalt egy férfi, amikor egy személygépkocsi szombaton reggel a jeges útról az árokba szaladt és egy fának ütközött Baja mellett az 55-ös úton. A személygépkocsi utasa a helyszínen meghalt, vezetőjét kórházba szállították.

A baleset a Duna-híd közelében, a baranyai oldalon, de még Bács-Kiskun megye területén történt. A jeges úton a megye déli részén több kisebb baleset is történt szombaton reggel.

Autók zuhantak az útra

Halálos baleset történt az 51-es úton Dunapataj és Harta között szombaton reggel; személyautó és gépkocsikat szállító tréler ütközött, az utat lezárták.

A jeges úton megcsúszott és az úton keresztbe fordult a tréler, amelybe a szemből érkező személygépkocsi beleszaladt. Az autó vezetője, egy 34 éves férfi, solti lakos a helyszínen meghalt. A forgalmat elterelték.

A kamion pótkocsija felborult és onnan több autó az úttestre zuhant. Elhúzódó, több órás műszaki mentésre kell számítani. A roncsok eltávolítását egy Budapestről érkező daru végzi.

Egy 40 éves kerékpáros férfi halt meg abban a szombat délután történt balesetben, amelynek során egy teherautóval ütközött a 61-es számú főúton, Előszállás belterületén. A férfi nem adta meg az elsőbbséget a pótkocsis teherautónak, az ütközéstől azonnal meghalt. Az országban sok helyütt síkosak az utak, a csapadékos és viszonylag enyhe idő miatt az elolvadt hó ráfagy az úttestre.