Ervin
14 °C
22 °C

Bombakészítésre oktatta diákjait

2005.02.18. 12:13
Ezerdolláros óvadék fejében szabadulhatott ki az őrizetből egy floridai kémia tanár, aki bombakészítést oktatott diákjainak. Házi feladat nem volt, de megdicsérte egyik szorgalmas diákját, aki sikeres robbantást hajtott végre egy golfpályán.

A 42 éves kémia tanár a floridai Orlando városában okította a pokolgépkészítés fortélyaira tanulóit, de törődött testi épségükkel is, mert a robbantáshoz távirányítós módszert javasolt.

Házi feladatot ugyan nem adott, mégis akadt olyan diák, aki szorgalmiként maga is fabrikált egy kisebb bombát, és felrobbantotta egy golfpályán, amiről még videofelvételt is készített. A filmecskét bemutatta tanárának, aki elismerően fogadta az önkéntes leckét.

Az iskolásokat a bombakészítés rejtelmeibe beavató kémiaórának aztán híre kélt, a tanárt pedig őrizetbe vette a rendőrség, de ezer dollár óvadék fejében hamarosan elengedték, és még az iskolába is visszavették, bár csupán irodai munkára, nem pedig tanítani.

Lőpor az osztályban

Egyebek közt gondatlansággal és robbanószer tárolásával vádolják. Ügye tárgyalásának időpontját még nem tűzték ki.

Pieski a nyomozóknak elmondta, négy alkalommal végzett robbantásokat egy kávéskannában egy nagyobb mezőn. Mint mondta, az egészet azért találta ki, hogy a diákoknak a vegyi anyagok reakcióidejét bemutathassa.

A tanár egyébként a nyomozóknak megmutatta kisebb lőszerraktárát is. Az osztályterem hátuljában egy kisebb dobozban lőport és más anyagokra bukkantak a rendőrök.