Sára, Márió
2 °C
6 °C

Lelőtte a puskázó diákot

2004.02.23. 11:25
Lelőtte diákját egy tanár Indiában, mert a fiú puskákkal segítette társait dolgozatírás közben. A húszéves fiú meghalt, a tanár elmenekült.
Halálosan megsebesítette egy diákját egy indiai iskola tanára, mert a fiút puskázáson kapta - számolt be az Ananova egy calcuttai lapra hivatkozva.

Hernek Szing, egy állami középiskola vezetőtanári feladatait ellátó pedagógusa nyitott tüzet a húszéves Szendip Szingre, amiért a diák jegyzeteket csempészett be a dolgozathoz, és puskázott. Az eset Amritszar, a szikh vallás szent városától nem messze eső Cshaddzsalvediben történt, India északi részén.

A diák állítólag társainak akart segíteni, ezért jegyzeteit másolásra osztálytársai rendelkezésére bocsátotta. A tanár figyelmeztette a puskázókat, de mivel azok nem engedelmeskedtek, a tanár állítólag tüzet nyitott a diákokra.

Szendipet, akit a mellkasán ért az egyik lövés, azonnal kórházba szállították, de mielött a mentő odaért volna, a fiú meghalt. A tanár ezután elmenekült a helyszínről.

Nem hittek a rendőrségben

Az incidens után a falu lakói blokádot állítottak a település mellett vezető főúton, mivel attól tartottak, a rendőrség nem tartóztatja le a tanárt, mert egy helyi politikus közeli ismerőse.

Az útlezárást végül megszűntették, miután a rendőrség biztosította az elégedetleneket, hogy a tanárt előállítják.