Konrád
8 °C
26 °C

Főbe lőtték magukat az elítélt rendőrök

2004.02.25. 14:24
Főbe lőtte magát két orosz rendőr, miután vélhetően súlyos ítélet született ellenük egy bántalmazás miatt indult büntetőeljárásban. Egyikük még a bíróságon eresztett golyót a fejébe, másikuk kézigránáttal fenyegetőzött, majd elmenekült, de nem sokkal később ő is végzett magával.
Főbe lőtte magát egy orosz rendőr, egy társa pedig hasonló módon öngyilkosságot kísérelt meg szerdán, mert kifogásolták az ellenük indított büntető eljárásban született bírósági ítéletet.

A drámai eset a szibériai Bratszk városában történt. A büntetőeljárásban gyanúsítottként kezelt két rendőr lőfegyverrel és gránáttal jelent meg a bíróság tárgyalótermében, ahol egy bűncselekménnyel gyanúsított másik személy tettleges bántalmazása miatt ellenük indított eljárásban hirdettek ítéletet.

A történtekről beszámoló híradások nem részletezték a verdikt mibenlétét, a fejleményekből ítélve azonban minden bizonnyal elmarasztaló - és súlyos - ítélet született, mert a két rendőr meglehetősen drámai módon fejezte ki tiltakozását: egyikük előrántotta lőfegyverét, és a helyszínen főbe lőtte magát.

Még el akart menekülni

Társa a gránáttal fenyegetőzve a városból való szabad elvonulást, illetve ehhez egy gépkocsit követelt. Követelését teljesítették: a városi rendőrkapitány autóján elhagyhatta az épületet, és kollégái rábeszélésére a bratszki víztározó környékén lévő lakatlan terület felé vette az irányt.

A rendőr később kihajította a gránátot a jármű ablakán, majd szintén golyót eresztett a fejébe. Életét már nem tudták megmenteni, a kórházba szállítás közben belehalt súlyos sebesülésébe. Társát pedig, aki még a tárgyalóteremben lőtte fejbe magát, súlyos állapotban szállították kórházba.

A két rendőrnél azért tarthatott magánál fegyvert, mert az eljárás idejére nem függesztették fel őket állásukból.