Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Üdítőlopással vádolják az MSZP-kongresszust biztosító rendőröket

2007.02.27. 15:40
Nem elégedett meg a szolgálati elemózsiához osztott ásványvízzel, ezért négy, az MSZP hétvégi kongresszusának biztosításában résztvevő rendőr felfeszített egy hűtőszekrényt, és megitta az üdítőket. A BRFK feljelentést tett, és két hónapra felfüggesztette a vétkezőket.

Négy rendőr ellen tett feljelentést bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság, miután hétvégén a SYMA csarnokban tartott felfeszítettek egy hűtőszekrényt, és kiloptak belőle négy üdítőt, mondta az Indexnek Szentendrei Angéla, a BRFK szóvivőjének helyettese.

A négy rendőr ellen a Budapesti Nyomozó Ügyészség folytatja le az eljárást. A gyanú szerint a rendőrök a kétnapos MSZP-kongresszus első napjának végén, 22 óra körül lopták ki az üdítőket.

A felfeszített hűtőszekrényre az MSZP-kongresszus szervezői figyeltek fel, ők értesítették a helyszín biztosítását végző rendőrök helyszínparancsnokát. A XIV. kerületi kapitányság parancsnoka hamar kiderítette, kik lehetnek a tettesek.

Felfüggesztették őket

A helyszínt biztosító állományt a BRFK több kapitányságáról válogatták össze, a négy rendőr sem ugyanazon a kapitányságon szolgál.

A rendőröktől a XIV. kerületi kapitány nyomban elvette a szolgálati fegyvereket és szolgálati igazolványokat. A feltételezett tettesek a Mosonyi utcai rendőrlaktanyában töltötték az éjszakát, a vétkes rendőröknek ugyanis a szabályzat szerint meg kellett várniuk a saját állományparancsnokukat. A rendőröket két hónapra felfüggesztették hivatásukból.

Volt mit inniuk

A kisebb értékre elkövetett lopás ugyan szabálysértésnek számít, de az, hogy erőszakkal szerezték meg az üdítőket, már vétséggé minősítheti tettüket, amely két évig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.

A rendőröknek egyébként volt ellátmányuk a kétnapos kongresszus ideje alatt, buborékos és szénvasmentes ásványvizet is kaptak a szendvicsük mellé.