Jenő
-2 °C
6 °C

Kólát és cigit kért a mariahilferstrassei túszejtő

2007.02.27. 17:38
Vértelenül ért véget egy túszejtő akció hétfőn Bécsben, miután a fegyveres elkövető megadta magát a hatalmas erőkkel felvonuló rendőrségnek.

Egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy az osztrák főváros központjában, a Mariahilferstrasse egyik bankjában egy pisztollyal felfegyverzett férfi túszul ejtett hét személyt, közöttük alkalmazottakat és ügyfeleket.

A tettes több mint 4 órán keresztül egy BAWAG-fiókban tartotta hatalmában foglyait, akiket aztán egyenként elengedett.

Több osztrák televíziós csatorna helyszíni riportokban számolt be arról, hogy a fegyveres nem követelt semmit, a rendőrökkel folytatott beszélgetései során csak cigarettát és kólát kért. Végül utolsó túszával együtt hagyta el a bankfiókot, és megadta magát a rendőröknek.

Biztos erőfölény

A jól ismert bevásárlóutcában az akció idején a rendőrség hermetikusan lezárta a bank környékét. 200 rendőr, közöttük a különleges alakulatok kommandósai és mesterlövészei érkeztek a helyszínre, a rendőrségi járművek között még egy páncélkocsit is a közelbe vezényeltek.

Egyelőre nem tudni, hogy a férfi bankot akart-e rabolni, vagy csak "rövidzárlat" következett be nála, és ezért ejtette túszul a bankfiókban tartózkodókat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?