Huba
19 °C
33 °C

Kólát és cigit kért a mariahilferstrassei túszejtő

2007.02.27. 17:38
Vértelenül ért véget egy túszejtő akció hétfőn Bécsben, miután a fegyveres elkövető megadta magát a hatalmas erőkkel felvonuló rendőrségnek.

Egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy az osztrák főváros központjában, a Mariahilferstrasse egyik bankjában egy pisztollyal felfegyverzett férfi túszul ejtett hét személyt, közöttük alkalmazottakat és ügyfeleket.

A tettes több mint 4 órán keresztül egy BAWAG-fiókban tartotta hatalmában foglyait, akiket aztán egyenként elengedett.

Több osztrák televíziós csatorna helyszíni riportokban számolt be arról, hogy a fegyveres nem követelt semmit, a rendőrökkel folytatott beszélgetései során csak cigarettát és kólát kért. Végül utolsó túszával együtt hagyta el a bankfiókot, és megadta magát a rendőröknek.

Biztos erőfölény

A jól ismert bevásárlóutcában az akció idején a rendőrség hermetikusan lezárta a bank környékét. 200 rendőr, közöttük a különleges alakulatok kommandósai és mesterlövészei érkeztek a helyszínre, a rendőrségi járművek között még egy páncélkocsit is a közelbe vezényeltek.

Egyelőre nem tudni, hogy a férfi bankot akart-e rabolni, vagy csak "rövidzárlat" következett be nála, és ezért ejtette túszul a bankfiókban tartózkodókat.