Gyöngyi
9 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Bombával fenyegetőzött a kékkúti polgármester

2006.03.03. 13:44
"Bomba fog robbanni a Markó utcában" - közölte a veszprémi kapitánysággal csütörtökön Jancsó Gábor, akit Budapesten állították elő, miután a rendőrök megtalálták a telefonfülkét, és tanúkat kérdeztek ki.

A Markó utca felrobbanásával fenyegetőzött Kékkút polgármestere csütörtökön egy nyilvános veszprémi telefonfülkéből. Jancsó Gábort Budapesten állították elő pénteken, az üggyel a Veszprém városi rendőrkapitányság foglalkozik.

A telefonáló a "Bomba fog robbanni a Markó utcában" mondattal közölte a veszprémi kapitánysággal. "Mivel Veszprémben nincs Markó utca, ezért valószínű, hogy a budapesti Markó utcára gondolt a telefonáló" - mondta el az Indexnek Péter Katalin százados.

A hívás csütörtök délelőtt kilenc körül érkezett a veszprémi kapitányságra, a kékkúti polgármester a fülke beazonosításával és tanúk kikérdezésével került a rendőrök látókörébe.

A kékkúti polgármesteri hivatalban a polgármestert nem lehetett elérni, a település jegyzője, Szabó Tímea pedig nem hallott az esetről.

A közveszéllyel való fenyegetés a büntető-törvénykönyv szerint vétségnek minősül, alapesetben két hónap szabadságvesztéssel vagy közmunkával vagy pénzbírsággal büntethető.

Jancsó Gábor függetlenként lett 2003 májusában Kékkút polgármestere, mivel a 2002-es októberi önkormányzati választásokon Jancsó és ellenfele, Kardosné Csaba Gyöngyi 31-31 szavazatot gyűjtöttek. Jancsó végül egy szavazattal nyert Vasáros István előtt.