Bernadett
-2 °C
4 °C

Megverték és megkéselték a britet a taxisok

2006.03.04. 21:32
Életveszélyesen megsérült egy Budapesten élő brit férfi, amikor péntek hajnalban a fővárosban három taxis megverte és megkéselte. A brit utasok azt tették szóvá, hogy "nagyon megindult az óra". A megszúrt férfinak épphogy elkerülte a penge a szívét. Az elkövető jelentkezett a rendőrségen, kihallgatása után szabadlábra helyezték.

Életveszélyesen megsérült egy Budapesten élő brit férfi, amikor péntek hajnalban a fővárosban három taxis bántalmazta, közölte a rendőrség. A II. kerületi Fillér utca és Káplár utca kereszteződésében keveredett vitába G. István és két kollégája két brit állampolgárral péntek hajnalban. A viteldíjon menő vita odáig fajult, hogy a három taxis megverte a két brit férfit, illetve egyiküket meg is késelték.

A rendőrség szombat délután őrizetbe vette a briteket szállító sofőrt, a 33 éves G. Istvánt, akit vasárnap este szabadlábra helyezte. G. Istvánt életveszélyt okozó testi sértéssel gyanúsítják, és szabadlábon védekezhet, számolt be az MTI. Az ügyészség ugyanakkor fellebbezett a bíróság döntése ellen, mert a bírói testület arra hivatkozva nem látott okot az előzetes letartóztatás elrendelésére, mert nem látta bizonyítottnak a bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúját.

A rendőrség kihallgatott egy másik taxist, harmadik társukat azonban még keserik.

Az őrizetbe vett sofőr egy fővárosi taxitársaság alkalmazottja. (Bár értesüléseink szerint a City Taxiról van szó, Tamás Miklós, a City Taxi elnöke cáfolta, hogy az ő alkalmazottjuk lett volna a támadó. Úgy tudja, a támadást a City Cab nevű cég alkalmazottja követte el, amely cég logója megtévesztésig hasonlít a City taxiéhoz. A logók hasonlósága miatt cégük egy évvel ezelőtt egyébként jogi lépéseket tett.)

Egy milliméter

A megkéselt férfi felesége lapunknak elmondta: férje és vele utazó barátja azt tették szóvá, hogy szerintük "nagyon megindult az óra". Emiatt alakult ki a vita, férje végül egy ezrest odaadott a taxisnak, majd kiszálltak az autóból. A sofőr azonban, miután az utasok már elmentek, hívta két kollégáját.

Ők autóikkal bekerítették őket, és bottal estek nekik. A kórházba került férfit akkor késelték meg, mikor barátjának próbált segíteni, mondta a felesége. Egészen a kórházi vizsgálatig azt hitte egyébként, hogy a bordája törött el, csak ekkor derült ki, hogy szúrt seb van a mellkasán. A penge a mellhártyát szúrta keresztül, és a szívtől 1 mm-re állt meg.

A brit férfi állapota kielégítő, hétfőn engedhetik ki az intenzív osztályról.