Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Nyolc évet kapott a gyerekeket elkábító apa

2006.03.10. 21:38
Nyolc évre ítélte egy francia bíróság azt az apát, aki éveken keresztül kábító hatású szereket adagolt gyermekei teniszpartnereinek, s egyikük halálos balesetet szenvedett az egyik mérkőzés után.

"Természetes, ha valaki győzelemre segíti a gyermekeit, de mindennek megvan a határa" - mondta Serge Mackowiack főügyészhelyettes, aki nyolc-tíz éves börtönbüntetést kért Cristophe Fauviau ellen.

Az ügyészség azzal vádolta a 45 éves volt katonatisztet, hogy 2000. és 2003. között több mint harminc teniszversenyzőnek a szorongáscsökkentő Temesta nevű gyógyszert kevert az italába a versenyeken.

A játékosok, akik egytől egyig gyermekei ellenfelei voltak, a gyógyszer következtében erős fáradtsággal és látási zavarokkal, illetve hányingerrel küszködtek.

2003. július 3-án az egyik fiatal versenyző, a 25 éves Alexandre Lagardere autóbalesetben meghalt. Faviau - néhány órával a halála előtt - az ő italába is belekeverte a szert, mert fiával, Maxime-mal játszott. A baleset feltételezések szerint a tamesta okozta zavarok miatt következett be.

A gyerekek nem tudtak róla?

A rendőröket két játékos vezette nyomra, akik látták, amint az egyik mérkőzés előtt Faviau az italaik körül matat.

Faviau a bíróságon elismerte, hogy temestát adagolt a riválisok italába. "Nem tudtam volna elviselni, ha a gyermekeim kikapnak" - mondta. Azt azonban tagadta, hogy előre kitervelte volna tetteit.

A lánya, a tizenöt éves Valentin állítása szerint nem tudott semmiről.