Ágnes
-1 °C
2 °C

Hat tonna illegális húst foglaltak le Pomázon

2006.03.10. 20:02
Nagymennyiségű, mintegy 6 tonna illegális húst találtak a Pest Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Állomás munkatársai pénteken a Pest megyei Pomázon, tájékoztatta a megyei főállatorvos az MTI-t.

Egy engedély kiadása ügyében mentek egy cég pomázi telepére a főállatorvos illetékesei csütörtökön, ahol illegális eredetű, azaz megfelelő bizonylatokkal nem rendelkező nagy mennyiségű különféle húst találtak.

Az illegális árut a hatósági állatorvosok pénteken vették teljesen számba és ennek eredményeként mintegy hattonnányi csirke-, pulyka- és sertéshúst találtak.

A megtalált hús érzékszervi vizsgálata nem mutatta, hogy az emberi fogyasztásra alkalmatlan lett volna. Ám azon a telephelyen, ahol ezt találták húsfeldolgozásra alkalmas eszközöket is találtak az ellenőrök.

A főállatorvos szerint a vétkes cég több millió forint bírságra számíthat az ügy miatt, mivel Pomáz a baromfiinfluenza miatti zárlat megfigyelő - azaz tíz kilométeres - körzetébe esik. Ebben a zónában a húsforgalom állatorvosi ellenőrzés alatt van.