Gusztáv
3 °C
7 °C

Nógrádi Ádám húsz évet kapott

2008.03.13. 10:20
Helyben hagyta az első fokon kiszabott húszéves börtönbüntetést Nógrádi Ádám ügyében a Fővárosi Ítélőtábla, így az apja megölésével is vádolt férfi húszéves fegyházbüntetést kapott.

Nógrádi Ádámot, az olajügyek kapcsán ismertté vált apja megölésével is vádolt férfit, jogerősen 20 év fegyházra ítélte csütörtökön a Fővárosi Ítélőtábla. Ezzel helyben hagyta a Pest Megyei Bíróság 2006. novemberében született ítéletét.

Az ügyben első fokon a Pest Megyei Bíróság Nógrádi Ádámot aljas indokból elkövetett emberölésért, közokirat-hamisításért, lopásért, lőfegyverrel való visszaélésért, fogolyszökésért és még egy sor más kisebb bűncselekményért halmazati büntetésül 20 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte még 2006. november 21-én.

A vádlott édesapjának nevét az 1990-es évek közepén összefüggésbe hozták az olajszőkítési ügyekkel. Nódgrádi Ádám tanulmányai befejezése után nem dolgozott, apja tartotta el.

Miután egyre gyakrabban járt szórakozni, és az édesapjától kapott pénzt is egyre gyorsabban elköltötte, apa és fiú között a viták, a konfliktusok mindennapossá váltak, édesapja nem egyszer megverte Nógrádi Ádámot.

Még 1998 októberében egy vasárnapi hajnalon a későbbi vádlott részegen ment haza, ekkor az apja a pincében egy létrához bilincselte, leköpte és levizelte őt.

A fiatalember később kiszabadította magát, majd megkeresett egy elrejtett pisztolyt, amivel fejbe lőtte az apját. A holttestet elvitte otthonról, és egy kiszáradt kútba dobta. A rendőrségen bejelentést tett, hogy édesapja eltűnt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!