Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Két évig ült a vécén

2008.03.13. 11:42
Félelmei miatt zárkózott be barátja lakásának vécéjébe egy amerikai nő, és két évig ki sem jött. A férfi azt állítja, eleinte próbálta kihívni, de nem sikerült, végül hozzászokott a helyzethez. Az ülőkét orvosoknak kellett leoperálni a nő lábáról. Tolószékben maradhat elhalt végtagjai miatt.

Két éven át ült vécén megszakítás nélkül egy 35 éves nő az Egyesült Államokban, mert félt kijönni. Fóbiája miatt sorvadásnak indultak lábizmai.

A nessi (Kansas) hölgy barátja, Kory McFarren lakásában fészkelte be magát az illemhelyre. A férfi rendre vitt neki enni és innivalót, s próbálta minden áldott nap kicsalogatni, ám az asszony csak ennyit felelt: "Talán majd holnap kijövök".

A lakásban volt egy másik fürdőszoba is, a férfi így nem maradt vécé nélkül. Két év után azonban annyira megelégelte a dolgot, hogy a minap kihívta a mentőket, akiknek nem volt könnyű dolguk. A nő, Pam Babcock egyrészt nem volt hajlandó velük menni, másrészt nem is tudott.

A mentőknek sem sikerült felállítaniuk, a lábán lévő bőr ránőtt a két év alatt a vécéülőkére. Végül feszítővasakkal leszedték az ülőkét és azzal együtt vitték kórházba a nőt, akinek teljesen érzéketlenné váltak lábai, a bennük lévő idegek sérültek, és nem kizárt, hogy az asszony élete végig tolószékbe kényszerül.

A férfi hozzászokott a helyzethez

Az ügybe a rendőrség is bekapcsolódott és kérdőre vonta a férfit, miért telt neki két évbe, hogy segítséget hívjon.

A késlekedést a 36 éves illető azzal magyarázta, hogy barátnője felnőtt ember, saját elhatározásából ült annyit a vécén, ő pedig egy idő után hozzászokott a helyzethez. Elismerte ugyanakkor, hogy hamarabb is hívhatott volna segítséget.

A férfi elmondta még, barátnője fokozatosan egyre több időt töltött vécén, aztán már nem akart kijönni.

A nőről egy szomszédja az AP-nek elmondta, nem volt könnyű gyerekkora: édesanyja korán meghalt, a kislány pedig úgy nőtt föl, hogy alig jött ki a házból. A barátja szerint a gyerekkori verések miatt alakult ki ez a fóbiája.