Konstantin
12 °C
25 °C

Dühöngő katonát lőttek le Németországban

2008.03.14. 19:17
Megkötötte barátnőjét, majd ámokfutásba kezdett egy felfegyverzett amerikai katona Bajorországban. A férfivel rendőrök végeztek.

Német rendőr lőtt agyon egy amerikai katonát Bajorországban, miután a férfi megfenyegette barátnőjét, majd gyalogsági fegyverével ámokfutásba kezdett.

A 30 éves katona az 1-es számú gyalogsági hadosztály Tőr fantázianevű 2. dandárjának tagja volt, írja a Reuters. A katona csütörtökön késő éjjel rontott be barátnője lakásába, megkötözte őt, majd elment.

A nőnek sikerült magát kiszabadítania, értesítette a rendőrséget, amely kommandósokkal és helikopterrel kezdte keresni a dühöngő katonát. A férfit néhány száz méterrel arrébb találták meg, de miután nem adta meg magát, és fegyverével fenyegetőzni kezdett, meglőtték.

Pénteken reggel halt meg a kórházban, tájékoztatta a hadsereg a hírügynökséget. A katona nevét a hozzátartozók értesítéséig nem adták ki a hatóságok.

Az ügyben a német ügyészség nem indít vizsgálatot, a rendőrség közölte, a német rendőrök szabályosan jártak el, amikor a rájuk tüzet nyitni akaró amerikai katonát lelőtték.