Gyárfás
16 °C
29 °C

Gyerekeket mentettek a tűzoltók

2008.03.17. 19:12
Öt gyereket kellett a tűzoltóknak hétfőn hajnalban kimenteni Timáron, miután kigyulladt egy családi ház. Az anya az ablakon adogatta ki az öt gyereket, akik egy füstmérgezéssel megúszták.

Kiengedték a nyíregyházi Jósa András Kórházból hétfő délután azt a 7 embert, akiket egy égő családi házból vittek be a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Timárból. Öt gyermek és 2 felnőtt kapott enyhe füstmérgezést.

Az épület hétfő hajnalban gyulladt ki, az anya az ablakon adogatta ki gyermekeit a tűzoltóknak. A tüzet valószínűleg egy házilag barkácsolt elektromos vezeték hibája okozta.

A szomszédok az anya kiabálására szaladtak ki hajnalban az utcára. A ház ajtaján sűrű füst gomolygott, a tűz a bejárati ajtó melletti kanapén keletkezett, ezért mentették a gyerekeket az ablakon át a lángoló épületből.

A lángokat 25 tűzoltó, félóra alatt oltotta el. A tüzet valószínűleg egy házilag barkácsolt elektromos vezeték hibája okozta.

Az öt kimentett gyermek közül a legkisebb 14 hónapos, a legnagyobb 8 éves. Rajtuk kívül édesanyjukat és annak fiatal rokonát szállították a nyíregyházi kórházba. Valamennyien infúziót kaptak, és néhány órás megfigyelés után hétfő délután el is hagyták az intézményt. Hazamenni nem tudtak, mert a házuk teljesen kiégett, az éjszakát valószínűleg rokonoknál töltik.