Valter
16 °C
31 °C

Rossz idő lesz húsvétkor

2008.03.20. 14:54
Pénteken erős szélre, a hétvégén hűvösre, esőre kell számítani, hétfőn még havazhat is északon, közölte a meteorológiai szolgálat. Pénteken havazott Budapesten, a Mátrában síelni is lehet.

Változékony, de többnyire borult, esős idő lesz a húsvéti ünnepek idején, közölte az Indexszel Jenki Szilvia, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa.

A Mátrában síelni is lehet

A napok óta tartó hideg időnek és a havazásnak köszönhetően hétvégén síelni is lehet a mátraszentistváni sípályákon, ahol beindították a hóágyúkat is. 20-30 centis hó van a pályán az üzemeltetők szerint. (MTI)

Egy ciklon határozza meg a következő napok időjárását Magyarország felett: péntektől vasárnapig egy melegfront, hétfőtől hidegfront érezteti hatását. Többfelé esőre, zápora, sőt kisebb hózáporra kell számítani, időnként a nap is kisüt.

A legerősebb szélre pénteken kell számítani, a Dunántúlon és Közép-Magyarországon 60-80 kilométeres óránként széllökések is előfordulhatnak, a szél iránya déli, délnyugati.

Csütörtökön futó hózápor érte el Budapestet, az OMSZ közlése szerint a front egy intenzívebb szakasza vonult át a főváros felett, a felhők átvonulnak, és a nap is kisüt még délután.

A nappali hőmérséklet a háromnapos hétvége alatt 7-12, 8-13 és 8-10 fok körül alakul. Fagyra péntek éjszaka kell még számítani, utána néhány fokkal emelkedik a hőmérséklet.

Húsvét hétfőn hidegfront érkezik, északon, északkeleten hózápor, havazás is előfordulhat.