Emőke
-4 °C
9 °C

Megfilmesítette mészárlását az ámukfotó tinédzser

2005.03.24. 17:26
A kilenc emberrel, köztük öt diákkal, majd magával is végző minnesotai diák tavalyi animációs filmjében szereplő főhős járókelőket végez ki, majd saját fejébe lő.

Szinte saját ámokfutásának történetét dolgozta föl egy animációsfilmben tavaly októberben az a minnesotai tinédzser, aki ezen héten kedden gyilkolt meg 9 embert, köztük öt diákot, majd végzett magával egy indián rezervátum iskolájában, írja a Smoking Gun.


A film lejátszásához a Macromedia Flash-lejátszója szükséges

A náci eszmékkel is szimpatizáló, saját közösségét nem találó indián származású Jeff Weise egy webszájton tette közzé harminc másodperces rövidfilmjét, amiben a főhős négy emberrel, köztük egy fajgyűlölő Ku-Klux-Klan-taggal végez, felrobbant egy rendőrautót, majd szájába dugja a pisztolyát, és megöli magát.

Marilyn Mansontól John Lennonig

A Smoking Gun értesülései szerint a Target Practice (Lőgyakorlat) című animációs film után egy ötven másodperces animációt is készített Weise, Clown (Bohóc), amit ugyancsak közzétett az interneten. A főhőst a film végén egy bohóc megfojtja.

A film mellé írt bemutatkozásában, a diák magát amerikai bennszülöttnek írja le, aki az olyan sötét zenéket szereti, mint Marilyn Manson, a Korn, a Rammstein, de kedvencei közé tartozott John Lennon is. Kedvenc filmjei közé tartozott a Holtak hajnala című klasszikusnak számító zombifilm is, aminek jól sikerült remake-jét tavaly mutatták be a mozik.

A 17 éves diák előbb két nagyszülőjét lőtte le hétfőn, és tőlük szerzett marok- és kézifegyvereket, aztán a Red Lake-I középiskolában lelőtt egy biztonsági őrt, egy tanárt, öt diákot, és további hetet megsebesített, akik közül ketten még mindig kritikus állapotban fekszenek egy észak-dakotai kórházban.