Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Négy gyerekével végzett az apa

2008.03.26. 23:14
A feleségével és 4 gyerekével végző iowai férfit a múlt hónapban félmillió dollár elsikkasztásával vádolták meg. Egyesével verte agyon a gyerekeket, majd megölte magát.

Négy gyerekét és feleségét verte agyon egy iowai férfi, majd autójával öngyilkos lett, írja a CNN. A 42 éves férfi ellen eljárás folyt több mint félmillió dollár elsikkasztása miatt.

A Sueppel család öt tagját találta meg holtan a rendőrség hétfőn Iowa városban, halálukat súlyos bántalmazás okozta. Nem sokkal később egy halálos autóbalesethez riasztották a rendőröket.

Az eddigi vizsgálat szerint Steven Sueppel először feleségével végzett, majd gyerekeid próbálta meg szén-monoxiddal megmérgezni a garázsban, ám miután ez nem sikerült, egyenként - feltehetően két baseballütővel - végzett velük. A gyerekek - két lány és két fiú - 3, 5, 8 és 10 évesek voltak.

Miután végzett a gyerekekkel Sueppel az Iowa folyóba akarta magát fojtani, de nem járt sikerrel. Kihívta a rendőrséget a házához, majd kisbuszával az autópályára hajtott, ahol nekirohant egy tartóelemnek. Autója felgyulladt, ő szörnyethalt.

A férfi hosszú búcsúlevelet írt, amit a konyhában hagyott címezetlenül, és hangüzenetet küldött ügyvédjének, volt bankjának, apjának és testvérének. Az egyik üzenetben Sueppel megjegyezést tesz arra, családja a mennyországba került.

A rendőrség az üzenetek tartalmáról annyit közölt, Sueppel rengetegszer bocsánatot kér bennük, de arról nem tesz említést, miért éppen most telt be nála a pohár.

A férfit a múlt hónapban vádolták meg, hogy 560 ezer dollárt (kb. 112 millió forint) sikkasztott egy Johnson megyei bankban, aminek alelnöke volt. Sueppelt 250 ezer dolláros óvadék fejében helyezték szabadlábra. A hatóságok vagyonelkobzási eljárást is indítottak. Az első tárgyalás április 21-én lett volna.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?