Auguszta
-3 °C
2 °C

Karddal támadt a hívőkre egy stuttgarti ámokfutó

2005.04.03. 18:38
Egy istentisztelet kellős közepén karddal támadt a hívőkre egy tamil származású férfi Németországban, egy stuttgarti templomban. A férfi indítékai nem ismertek, a támadásnak egy halottja és sok sebesültje van.

Egy ámokfutó szamurájkarddal megölt egy embert vasárnap délután egy stuttgarti templomban. Hárman súlyosan megsebesültek, egy asszony életveszélyes állapotban van.


A helyszínen (EPA)
A tettes egy németországi tamil közösség istentiszteletének kellős közepén rontott rá a stuttgart-zuffenhauseni evangélikus-metodista templomban összegyűlt hívekre.

A rendőrség információi szerint a tettes is tamil származású volt, tettének okát még nem ismerik. A tamilok India délkeleti részéből származnak, Tamil Nadu államban hetvenmilliónyi tamil él, de több millióan vándoroltak ki az elmúlt két évszázadban. Nyelvüket eredetében is megkülönböztetik a hinditől, jó részük azonban hindu vallású.

Lefújták az akciót

A rendőrség szóvivője szerint a templomban levágott végtagok hevernek szanaszét, "a látvány borzalmas".

A rendőrséget kevéssel négy óra előtt riasztották, a rend őrei könnygázzal tették ártalmatlanná a karddal hadonászó fiatalembert. Tettének indítékát egyelőre csak találgatják.

A templomot és környékét lezárta a rendőrség, a sokkos állapotba került embereket és a sebesülteket ápolók vették gondozásba. Az istentiszteleten a BBC jelentése szerint mintegy negyvenen lehettek.