Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Minden hónapban lesz nagy országos szondáztatás

2005.04.04. 20:31
Ezentúl minden hónapban ötnapos nagy országos szondáztatásra számíthatnak az autósok, erről Lamperth Mónika belügyminiszter döntött hétfőn. A rendőrség félmilliós nyomravezetői díjat ajánlott fel a hétfői budapesti rablás ügyében.

Lamperth Mónika belügyminiszter felkérte az országos rendőrfőkapitányt, hogy a továbbiakban minden hónapban legalább négynapos koncentrált közúti ellenőrzést rendeljen el, közölte az MTI-vel a tárca kommunikációs főigazgatója hétfőn.

A húsvéti ünnepek idején országos ellenőrzést végzett a közutakon a rendőrség március 24-30. között.

A napi átlag 3 ezer alkoholszondázás helyett a jelzett időszakban napi 11 ezer ellenőrzésre került sor, és Az 54 ezret meghaladó alkoholszondás ellenőrzés közül mindössze 678 volt pozitív eredményű. Ebben az öt napban - arányait tekintve - csaknem harmadára esett vissza az ittasan közlekedők száma.

Nem sikerült nekik

Hétfőn a rendőrfőkapitánya félmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki érdemi információval szolgál a hétfői budapesti ékszerrablás elkövetőjéről.

A déli órákban a főváros XI. kerületében, az Etele úton egy ékszerüzletet kísérelt meg kirabolni három ismeretlen. A rablótámadást egy alkalmazott hiúsította meg, de valamennyi ékszert sikerült eltulajdonítaniuk.