Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Tánczos Gábor: Nem szúrtam, hanem vágtam

2008.04.04. 15:22
Tíz évvel az eset után a Magyar Televízió bemutatta a körmendi gyerekgyilkosságért elítélt Tánczos Gábor később visszavont, beismerő vallomásán készült felvételt.

"Nem szúrtam, hanem vágtam... Balról jobbra, így" - mondja Tánczos Gábor azon a felvételen, amit a Magyar Televízió 10 évvel a körmendi gyerekgyilkosság után bemutatott.

A beismerő vallomások tucatját tevő, majd később ártatlanságát bizonygató Tánczos Gábort 13 év fegyházbüntetésre ítélték, ennek háromnegyedét letöltve januárban szabadult. A gyanúsított vallomása akkor is bizonyítéknak számít, ha azt visszavonja.

Az MTV riportjából kiderül, Tánczos összesen 13 vallomást tett, ebből a hatóságoknak 7-et írásban, 3-at szóban, egyet orvosok előtt, egy levélben pedig a meggyilkolt kislány családjának ír. 12-t később visszavont, a legutolsót azonban nem. Két vallomást ebből videóra vettek, az MTV ezeket mutatta be csütörtökön.

"Iszonyatosan megbántam, én követtem el ezt a szörnyűséget, és nekem kell a felelősséget vállalnom a következményekért." - írta Tánczos a családnak.

Tánczos Gábor vallomása visszavonásakor azt állította, megverték a rendőrök ezért ismerte el a gyilkosságot. Az MTV által megszólaltatott volt jegyzőkönyvvezető szerint Tánczos önként, spontán nyilatkozott a tettről. A tévé nem érte el sem Tánczost, sem az ügyvédjét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?