Boglárka
19 °C
35 °C

Tánczos Gábor: Nem szúrtam, hanem vágtam

2008.04.04. 15:22
Tíz évvel az eset után a Magyar Televízió bemutatta a körmendi gyerekgyilkosságért elítélt Tánczos Gábor később visszavont, beismerő vallomásán készült felvételt.

"Nem szúrtam, hanem vágtam... Balról jobbra, így" - mondja Tánczos Gábor azon a felvételen, amit a Magyar Televízió 10 évvel a körmendi gyerekgyilkosság után bemutatott.

A beismerő vallomások tucatját tevő, majd később ártatlanságát bizonygató Tánczos Gábort 13 év fegyházbüntetésre ítélték, ennek háromnegyedét letöltve januárban szabadult. A gyanúsított vallomása akkor is bizonyítéknak számít, ha azt visszavonja.

Az MTV riportjából kiderül, Tánczos összesen 13 vallomást tett, ebből a hatóságoknak 7-et írásban, 3-at szóban, egyet orvosok előtt, egy levélben pedig a meggyilkolt kislány családjának ír. 12-t később visszavont, a legutolsót azonban nem. Két vallomást ebből videóra vettek, az MTV ezeket mutatta be csütörtökön.

"Iszonyatosan megbántam, én követtem el ezt a szörnyűséget, és nekem kell a felelősséget vállalnom a következményekért." - írta Tánczos a családnak.

Tánczos Gábor vallomása visszavonásakor azt állította, megverték a rendőrök ezért ismerte el a gyilkosságot. Az MTV által megszólaltatott volt jegyzőkönyvvezető szerint Tánczos önként, spontán nyilatkozott a tettről. A tévé nem érte el sem Tánczost, sem az ügyvédjét.