Béla
12 °C
27 °C

Gondozója késelhette meg a mozgássérült asszonyt

2004.04.05. 11:55
Elfogta a rendőrség azt a gondozónőt, aki a gyanú szerint brutálisan meggyilkolt és kirabolt egy idős asszonyt az V. kerületben, a Veres Pálné utcában.
Az V. kerületi Veres Pálné utca egyik lakásában még szombaton reggel fedezték fel egy 84 éves, mozgássérült asszony holttestét. A szemmel láthatóan erőszakos halált halt nő holttestére a takarítónője lelt rá a lakásban, majd azonnal riasztotta a rendőröket.

A több késszúrással meggyilkolt, mozgássérült asszony évek óta alig mozdult ki a lakásából, és idegenekkel sem állt szóba. Az elkövetőt ezért az ismerősök között kezdték keresni.

Hamar az asszonyt látogató egészségügyi alkalmazottakra terelődött a gyanú, különösen miután kiderült, hogy hosszabb ideje ugyanazok a betegszállítók foglalkoznak vele. Tovább erősítette a gyanút, hogy egyiküknek korábban egyszer az áldozat 50 ezer forintot is kölcsönadott. Ezután alig több mint egy napon belül elfogták a gyilkosság gyanúsítottját, egy betegszállítóként dolgozó fiatalasszonyt.

A 32 éves ukrajnai származású nőt vasárnap délután előállították, majd nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt eljárást indítottak vele szemben.