Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bérgyilkost küldött menyére az anyós

2008.04.17. 15:48
A rendőrség megrendezte a merényeletet, majd elfogták az ukrajnai kórházban az aráról érdeklődő nőt, aki nem akarta, hogy fia feleségül vegye a 39 éves menyasszonyt.

Bérgyilkost fogadott leendő menye elcsúfítására vagy meggyilkolására egy idős asszony a nyugat-ukrajnai Csernyivci megyében. A 65 éves nő azért szánta el magát e szélsőséges cselekedetre, hogy megakadályozza fia és 39 éves menyasszonya házasságát, de a rendőrségnek sikerült megelőznie a bűncselekményt.

A nyugdíjas asszony tervéhez 400 dollár ellenében talált végrehajtót, és át is adta a vállalkozó férfinak az áldozat fényképét, valamint egy üveg tömény kénsavat, amelynek a merénylet eszköze lett volna.

A bérgyilkos úgy döntött, hogy néhány ismerősét is bevonja a tervbe, a készülő merényletről így a rendőrség is tudomást szerzett.

A rendőrök, hogy a felbujtót is felelősségre vonhassák, megrendezték a bűncselekményt és az áldozat kórházba szállítását.

Amikor a gyilkosság megrendelője érdeklődött a kórházban, az orvosok közölték vele, hogy a nemkívánatos ara igen súlyos állapotban van. A nyugdíjas asszony ekkor elhitte, hogy a merényletet valóban végrehajtották.

Így a rendőrség őt is őrizetbe vehette, amikor átadta a 400 dollárt a bérgyilkosnak és társainak. Az idős nőre a gyilkossági kísérlet megszervezéséért 10-től 15 évig terjedő börtönbüntetés vár.