Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Bérgyilkost küldött menyére az anyós

2008.04.17. 15:48
A rendőrség megrendezte a merényeletet, majd elfogták az ukrajnai kórházban az aráról érdeklődő nőt, aki nem akarta, hogy fia feleségül vegye a 39 éves menyasszonyt.

Bérgyilkost fogadott leendő menye elcsúfítására vagy meggyilkolására egy idős asszony a nyugat-ukrajnai Csernyivci megyében. A 65 éves nő azért szánta el magát e szélsőséges cselekedetre, hogy megakadályozza fia és 39 éves menyasszonya házasságát, de a rendőrségnek sikerült megelőznie a bűncselekményt.

A nyugdíjas asszony tervéhez 400 dollár ellenében talált végrehajtót, és át is adta a vállalkozó férfinak az áldozat fényképét, valamint egy üveg tömény kénsavat, amelynek a merénylet eszköze lett volna.

A bérgyilkos úgy döntött, hogy néhány ismerősét is bevonja a tervbe, a készülő merényletről így a rendőrség is tudomást szerzett.

A rendőrök, hogy a felbujtót is felelősségre vonhassák, megrendezték a bűncselekményt és az áldozat kórházba szállítását.

Amikor a gyilkosság megrendelője érdeklődött a kórházban, az orvosok közölték vele, hogy a nemkívánatos ara igen súlyos állapotban van. A nyugdíjas asszony ekkor elhitte, hogy a merényletet valóban végrehajtották.

Így a rendőrség őt is őrizetbe vehette, amikor átadta a 400 dollárt a bérgyilkosnak és társainak. Az idős nőre a gyilkossági kísérlet megszervezéséért 10-től 15 évig terjedő börtönbüntetés vár.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!