Huba
17 °C
33 °C

Méhek tartják rettegésben Püspökszilágy lakóit

2008.04.21. 20:38
Méhek tartják félelemben az embereket a Pest megyei Püspökszilágy egyik utcájában. A rovarok ellepik a környező telkeket, és gyakran rátámadnak a lakókra. Van olyan szomszéd, akit már többször is kórházba kellett szállítani méhcsípések után, hogy megmentsék az életét. A helyi önkormányzat tehetetlen.

A püspökszilágyi egyik utcájának lakói szerint a kertbe csak reggel, este és borult időben lehet biztonságban kimenni, mert félnek a környéken lévő méhektől. Másfél éve, amikor ideköltöztek, megkérték a közelben lakó méhészt, hogy vigye el a kaptárakat. Bár ígéretet kaptak, nem történt semmi, panaszolta az egyik lakó.

Egy másik szomszéd azt mondja, allergiás a méhcsípésre, már többször kellett kórházba vinni egy-egy támadás után. De nemcsak őt, családtagjait is összeszurkálták a méhek. Körülbelül száz méhcsalád él a kaptárokban. Ez egy nagyobb méhészetnek számít.

Az önkormányzat tehetetlen. A polgármester szerint a méhtartást egy elavult, 40 éves rendelet szabályozza, ami ellen semmit sem tehetnek.

Az önkormányzat a méhésznek a méhtartás szempontjából jó, de a településen kívüli területeket ajánlott fel. Úgy néz ki, hogy hajlandó lenne elfogadni az ajánlatot, bár az ügy már másfél-két éve húzódik, mondta Tordai Sándor polgármester.

A méhész nem nyilatkozott.