Jenő
-2 °C
6 °C

Méhek tartják rettegésben Püspökszilágy lakóit

2008.04.21. 20:38
Méhek tartják félelemben az embereket a Pest megyei Püspökszilágy egyik utcájában. A rovarok ellepik a környező telkeket, és gyakran rátámadnak a lakókra. Van olyan szomszéd, akit már többször is kórházba kellett szállítani méhcsípések után, hogy megmentsék az életét. A helyi önkormányzat tehetetlen.

A püspökszilágyi egyik utcájának lakói szerint a kertbe csak reggel, este és borult időben lehet biztonságban kimenni, mert félnek a környéken lévő méhektől. Másfél éve, amikor ideköltöztek, megkérték a közelben lakó méhészt, hogy vigye el a kaptárakat. Bár ígéretet kaptak, nem történt semmi, panaszolta az egyik lakó.

Egy másik szomszéd azt mondja, allergiás a méhcsípésre, már többször kellett kórházba vinni egy-egy támadás után. De nemcsak őt, családtagjait is összeszurkálták a méhek. Körülbelül száz méhcsalád él a kaptárokban. Ez egy nagyobb méhészetnek számít.

Az önkormányzat tehetetlen. A polgármester szerint a méhtartást egy elavult, 40 éves rendelet szabályozza, ami ellen semmit sem tehetnek.

Az önkormányzat a méhésznek a méhtartás szempontjából jó, de a településen kívüli területeket ajánlott fel. Úgy néz ki, hogy hajlandó lenne elfogadni az ajánlatot, bár az ügy már másfél-két éve húzódik, mondta Tordai Sándor polgármester.

A méhész nem nyilatkozott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?