Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

41 óra egy New York-i liftben

2008.04.21. 18:57
Egy férfi 41 órás liftrabságáról 9 éve készült videofelvétel, amelyet most tettek fel az internetre, rövid idő alatt hatalmas netkarriert futott be.

Nicholas White csupán egy rövid cigarettaszünetre akart leugrani azon a péntek délelőttön, mikor 1999. október 15-én a New York-i McGraw-Hill épület felvonójában rekedt.

"Egy bizonyos idő elteltével tudtam, hogy elég nagy bajban vagyok, mert hétvége volt" - nyilatkozta hétfőn a Good Morning America című beszélgetős műsorában.

A liftrabságról készült biztonságikamera-felvétel a The New Yorker április 21-i online kiadásában jelent meg.

White szerint azért váltott ki ekkora érdeklődést, mert mindenki kíváncsi rá, vajon mit tenne hasonló helyzetben.

A klasszikus zongoramuzsikával aláfestett, megszerkesztett videó bemutatja, hogy járkál, megpróbál felkapaszkodni a lift falán, lefekszik, magzatpózban pihen, az ajtót szétfeszítve kémleli a téglafalat.

A közel két napra foglyul esett férfi, aki akkoriban a Business Week című hetilap egyik menedzsere volt, a felhőkarcoló gondnokságát és a liftfenntartókat is beperelte, és végül meg is állapodott velük a kártalanításról.

A New Yorker cikke szerint emlegettek holmi áramkimaradást, de végül sohasem derült ki, hogy mi okozta a felvonó hibáját.