Piroska
-1 °C
5 °C

Négy év börtön a kunszentmiklósi pedofil képvislőnek

2004.04.23. 01:07
Jogerősen, másodfokon is elítélték Malinák Árpádot, a kunszentmiklósi városi önkormányzat egykori Fidesz-MDF színekben politizáló képviselőjét, aki a város fideszes polgármesterének a 2002-es választásokon kampányfőnöke volt, és 2003 telén a börtönben tette le képviselői esküjét.

Másodfokon is bűnösnek találta Malinák Árpád kunszentmiklósi önkormányzati képviselőt a bíróság, a politikusnak 4 évet és 2 hónapot kell börtönben töltenie. A kiskunsági megyeszékhelyen csütörtökön meghozott ítéletben helyben hagyták a Kunszentmiklósi Városi Bíróság januári döntését a büntetés mértékéről.

Az ítélet szerint a képviselő tavaly szeptemberben két fiút rontott meg Kunszentmiklóson, egy harmadikkal pedig kísérletet tett erre. Kettőjüket orálisan elégítette ki, a harmadiknak pedig ötezer forintot kínált ugyanezért, de a fiú ellenállt. Bővebben >>

Sikkasztás és fajtalankodás

A Fidesz-MDF színeiben politizáló képviselőnek nem ez az első összeütközése a törvénnyel. 2003 tavaszán nem jogerősen két év három hónap letöltendő szabadságvesztésre és a közügyektől való eltiltásra ítélték polgári szolgálatosok fizetésének felvétele, valamint fajtalankodás miatt.

Malinák második pere során is mindvégig ártatlannak vallotta magát, az elsőfokú, januári ítélet után felmentését kérte, az ügyészség viszont súlyosbításért fellebbezett. Malinákot másodfokon a börtönbüntetés mellett öt év közügyektől való eltiltásra ítélte a bíróság - írja a Petőfi Népe online kiadása.