Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Százmilliós cigarettarablás túszejtéssel

2004.04.23. 15:55
Korzika szigetén hat fegyveres mintegy százötvenmillió értékben zsákmányolt cigarettát egy raktárból, az akció során túszt is ejtettek, és elraboltak egy kamiont. Franciaországban ötven százalékkal emelkedett a cigaretta ára az elmúlt hónapokban.
Bejelentési kötelezettségére figyelmeztetette a trafikosokat a korzikai ügyészség vezetője pénteken, miután előző nap egy fegyveres bűnbanda 600 000 euró (150 millió forint) értékű cigarettaszállítmányt zsákmányolt egy Bastia közelében lévő raktárból.

A korzikai rádióba beolvasott közleményben az ügyészség felszólította a dohányárudák tulajdonosait, haladéktalanul jelezzék a hatóságoknak, ha bárki cigarettaeladási ajánlattal jelentkezne náluk.

Kamionba pakoltatták a cuccot

A túszejtéssel súlyosbított rablás csütörtökön történt az Altadis cég furianii raktárában. A festékkel bemaszatolt arcú, három fős fegyveres banda a raktárépületnél túszul ejtette a szállítmányra várakozó kamion vezetőjét, majd másik három fegyveres benyomult a hangárba, ott puskát szegeztek a személyzetre, felpakoltatták velük a kartondobozokat, s a kamionnal és egy személygépkocsival elhajtottak a helyszínről.

A sofőrt később elengedték, a két kiégett gépjárművet még csütörtökön megtalálták a rendőrök Bastia közelében. A hatóságok feltételezik, hogy a gengszterek a szigeten próbálják majd értékesíteni a szerzeményt.

A vakmerő akciót magyarázhatja, hogy a dohányzásellenes küzdelem jelszavával tavaly, több mint 50 százalékkal emelkedtek a cigarettaárak Franciaországban.