Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Elégette gyermekét a vérfertőző apa

2008.04.28. 18:15
Az alsó-ausztriai férfi 24 éven át fogva tartott lánya 7 gyereket szült a kapcsolatból, egyikük meghalt, az apa elégette holttestét.

Immár azt is elismerte a vérfertőzéssel és emberrablással vádolt osztrák férfi, hogy a fogvatartott lányától született egyik csecsemőt, miután párnapos korában elhunyt, elégette.

Az alsó-ausztriai rendőrség azt közölte: Josef Fritzl vallomásában elmondta, hogy a tetemet a ház kazánjába dobta.

A 73 éves férfi korábban bevallotta a rendőröknek, hogy 24 éven át fogva tartotta és szexuálisan zaklatta lányát a családi ház pincéjében. Josef Fritzlt vasárnap vették őrizetbe Alsó-Ausztriában. A gyanú szerint hét gyermeket nemzett lányának. A férfi ugyanakkor azt állítja: nem alkalmazott erőszakot, amikor szexuális kapcsolatot létesített lányával.

A hatóság időközben átkutatta a férfi családi házát és annak pincéjét. A föld alatt egy 50-60 négyzetméteres, szűk, alig 1,70 méter belmagasságú, háromszobás lakást alakított ki lányának Josef Fritzl.

Hogyhogy nem tudott róla senki?

Alsó-Ausztria rendőrfőnöke, Franz Polzer az üggyel kapcsolatban azt mondta: számos megválaszolatlan kérdés van még. Például, hogy a férfi hogyan látta el élelemmel, ruhával a lányát és a gyerekeket, és egyáltalán: hogyan jöttek a világra titokban a csecsemők. Szintén megválaszolásra vár az is, hogy a férfi felesége miért nem tudott az egészről.

A vasárnap kipattant eset megdöbbentette és megrázta az osztrák közvéleményt. A vérfertőző kapcsolatból hét gyermek is született. Közülük egy azonban még csecsemőkorában meghalt.

Eltűnt 1984-ben

A kapcsolatból született hat gyerek közül hármat Josef Fritzl és felesége nevelt föl. Két fiút és egy lányt az apa hivatalosan is adoptált. Azért sikerülhetett az örökbefogadás, mert a gyerekekhez az anya, aki 18 éves korában, 1984-ben tűnt el, mindig hagyott egy levelet, amelyben arra kéri szüleit, hogy viseljék gondját a kicsinek, mert neki erre nincs módja.

A másik három gyermek viszont a pincében élt, sosem láttak napfényt még, iskolába sem jártak. A legkisebb gyerek 5, a legnagyobb pedig 20 éves. Az esetre akkor derült fény, amikor az egyik pincében élő, 19 éves lány csontsoványan kórházba került. Az orvosok pedig az anyával akartak találkozni, hogy fölállíthassák a kórképet. A 73 éves férfi ekkor megengedte, hogy a doktorok találkozzanak a lányával.

Az eddigi információk szerint az apa 11 éves kora óta kényszerítette szexuális kapcsolatra lányát. A 24 évig fogva tartott nőt és gyermekeit pszichológusok vizsgálják.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?