Huba
17 °C
33 °C

Elégette gyermekét a vérfertőző apa

2008.04.28. 18:15
Az alsó-ausztriai férfi 24 éven át fogva tartott lánya 7 gyereket szült a kapcsolatból, egyikük meghalt, az apa elégette holttestét.

Immár azt is elismerte a vérfertőzéssel és emberrablással vádolt osztrák férfi, hogy a fogvatartott lányától született egyik csecsemőt, miután párnapos korában elhunyt, elégette.

Az alsó-ausztriai rendőrség azt közölte: Josef Fritzl vallomásában elmondta, hogy a tetemet a ház kazánjába dobta.

A 73 éves férfi korábban bevallotta a rendőröknek, hogy 24 éven át fogva tartotta és szexuálisan zaklatta lányát a családi ház pincéjében. Josef Fritzlt vasárnap vették őrizetbe Alsó-Ausztriában. A gyanú szerint hét gyermeket nemzett lányának. A férfi ugyanakkor azt állítja: nem alkalmazott erőszakot, amikor szexuális kapcsolatot létesített lányával.

A hatóság időközben átkutatta a férfi családi házát és annak pincéjét. A föld alatt egy 50-60 négyzetméteres, szűk, alig 1,70 méter belmagasságú, háromszobás lakást alakított ki lányának Josef Fritzl.

Hogyhogy nem tudott róla senki?

Alsó-Ausztria rendőrfőnöke, Franz Polzer az üggyel kapcsolatban azt mondta: számos megválaszolatlan kérdés van még. Például, hogy a férfi hogyan látta el élelemmel, ruhával a lányát és a gyerekeket, és egyáltalán: hogyan jöttek a világra titokban a csecsemők. Szintén megválaszolásra vár az is, hogy a férfi felesége miért nem tudott az egészről.

A vasárnap kipattant eset megdöbbentette és megrázta az osztrák közvéleményt. A vérfertőző kapcsolatból hét gyermek is született. Közülük egy azonban még csecsemőkorában meghalt.

Eltűnt 1984-ben

A kapcsolatból született hat gyerek közül hármat Josef Fritzl és felesége nevelt föl. Két fiút és egy lányt az apa hivatalosan is adoptált. Azért sikerülhetett az örökbefogadás, mert a gyerekekhez az anya, aki 18 éves korában, 1984-ben tűnt el, mindig hagyott egy levelet, amelyben arra kéri szüleit, hogy viseljék gondját a kicsinek, mert neki erre nincs módja.

A másik három gyermek viszont a pincében élt, sosem láttak napfényt még, iskolába sem jártak. A legkisebb gyerek 5, a legnagyobb pedig 20 éves. Az esetre akkor derült fény, amikor az egyik pincében élő, 19 éves lány csontsoványan kórházba került. Az orvosok pedig az anyával akartak találkozni, hogy fölállíthassák a kórképet. A 73 éves férfi ekkor megengedte, hogy a doktorok találkozzanak a lányával.

Az eddigi információk szerint az apa 11 éves kora óta kényszerítette szexuális kapcsolatra lányát. A 24 évig fogva tartott nőt és gyermekeit pszichológusok vizsgálják.