Emil, Csanád
17 °C
30 °C

Terepjáróért ölt három magyar Szenegálban

2006.04.29. 13:51
Beismerte a gyilkosságot az a három magyar férfi, akit egy rendszám nélküli autóban tartóztattak fel a szenegáli hatóságok. A két kiugrott katonából és egy asztalosból állló csoport brutális kegyetlenséggel ölte meg az autó tulajdonosát.

Szenegálban rablógyilkossággal gyanúsítanak három magyar férfit, írta szombati számában Népszabadság.

A napilap cikke szerint a múlt héten tartóztatták le Szenegál déli részén, a guineai határ közelében őket, miután egy katonai járőrnek gyanús lett a rendszám nélküli terepjáróval dél felé tartó három fehér férfi.

Beismerték tettüket

A katonaruhában utazó, magukat magyar útlevéllel igazoló, a budapesti francia nagykövetségen kiállított vízummal Szenegálba érkezett férfiakat azért vették őrizetbe, mert az autó iratait nem tudták felmutatni.

Később kiderült, hogy a gépkocsi tulajdonosát, egy helyi fuvarozót kegyetlenül meggyilkolták. Holttestét pár nappal korábban találták meg a közelben. A férfinek hátrakötötték a kezét, a fejére nejlonzacskót húztak, amelyet szigetelőszalaggal rögzítettek a nyakán.


forrás: Google Maps

Ozsvári Zsuzsa, a Magyar Köztársaság gambiai konzulja - akit a szenegáli rendőrség felkért tolmácsnak a kihallgatáshoz - a Népszabadságnak elmondta, a három férfi beismerte, hogy az autóért ölték meg áldozatukat.

Az idegenlégiós, a katona és az asztalos

A napilap úgy tudja, hogy az egyik gyanúsított, G. Géza Budapestről származik, és nemrég dezertált a francia idegenlégióból. Társai, N. Zoltán és F. Tamás egy Balaton-parti településről valók.

Előbbi szerződéses katonaként öt hónapig szolgált az afganisztáni magyar misszióban, de fegyelmi okok miatt szerződést bontott vele a magyar hadsereg. F. Tamásról annyit sikerült megtudnia a lapnak, hogy asztalos, akinek évek óta nincs állandó munkája.

Négy hónappal ezelőtt - írta a Népszabadság - szintén nejlonzacskóval a fején, holtan találtak egy magyar férfit is Szenegálban.