Móric
14 °C
17 °C

Zuhanás közben kapta el a felső szomszédot

2007.05.03. 17:00
Hihetetlen szerencséje volt annak a cseh fiatalasszonynak, aki a hét közepén Prágában kiesett a második emeleti lakásának a balkonjáról, de az alatta lakó szomszédja elkapta, s ezzel valószínűleg megmentette az életét.

A 26 éves hölgy sportcipőt és zoknit tett a sütőbe, hogy gyorsabban megszáradjanak. Utána azonban a heverőre dőlt és fáradtságában elaludt. Amikor felébredt a bűz és a füst elől a balkonra menekült, ahol fuldokolva, köhögve rádőlt a korlátra, s egyensúlyát vesztve zuhanni kezdett.

Hatalmas szerencséjére az alatta lakó 22 éves szomszédasszony éppen frissen mosott ruháját akasztgatta a saját balkonján és észrevette a felülről a korláton lassan átdőlő testet.

Kiabált és veszekedett megmentőjével

"Először a köhögést hallottam, majd észrevettem a lelógó kezeket és láttam, hogy az asszony kezd zuhanni. Gondolkodás nélkül azonnal odarohantam, s a térdénél fogva elkaptam a szomszédasszonyt és lassan felhúztam a balkonunkra" - mesélte a nem mindennapi történetet Veronika Fraisová.

"Amikor magamhoz húztam a balkonunkra szinte önkívületi állapotban, sokkban volt. Kiabált, veszekedett, s azonnal el akart menni. Végül is sikerült meggyőznöm őt, hogy maradjon és kihívtuk a mentőket, akik haladéktalanul megvizsgálták és kórházba szállították.

Az orvosok szerint a füst elől pánikszerűen menekülő asszony közepesen súlyos agyrázkódást szenvedett, aránylag súlyosan megsérült a medencecsontja is, de törések nélkül megúszta a dolgot, amely az életébe kerülhetett volna. Legalább egy-két hétig azonban kórházi kezelésre szorul.