Judit
2 °C
7 °C

Zuhanás közben kapta el a felső szomszédot

2007.05.03. 17:00
Hihetetlen szerencséje volt annak a cseh fiatalasszonynak, aki a hét közepén Prágában kiesett a második emeleti lakásának a balkonjáról, de az alatta lakó szomszédja elkapta, s ezzel valószínűleg megmentette az életét.

A 26 éves hölgy sportcipőt és zoknit tett a sütőbe, hogy gyorsabban megszáradjanak. Utána azonban a heverőre dőlt és fáradtságában elaludt. Amikor felébredt a bűz és a füst elől a balkonra menekült, ahol fuldokolva, köhögve rádőlt a korlátra, s egyensúlyát vesztve zuhanni kezdett.

Hatalmas szerencséjére az alatta lakó 22 éves szomszédasszony éppen frissen mosott ruháját akasztgatta a saját balkonján és észrevette a felülről a korláton lassan átdőlő testet.

Kiabált és veszekedett megmentőjével

"Először a köhögést hallottam, majd észrevettem a lelógó kezeket és láttam, hogy az asszony kezd zuhanni. Gondolkodás nélkül azonnal odarohantam, s a térdénél fogva elkaptam a szomszédasszonyt és lassan felhúztam a balkonunkra" - mesélte a nem mindennapi történetet Veronika Fraisová.

"Amikor magamhoz húztam a balkonunkra szinte önkívületi állapotban, sokkban volt. Kiabált, veszekedett, s azonnal el akart menni. Végül is sikerült meggyőznöm őt, hogy maradjon és kihívtuk a mentőket, akik haladéktalanul megvizsgálták és kórházba szállították.

Az orvosok szerint a füst elől pánikszerűen menekülő asszony közepesen súlyos agyrázkódást szenvedett, aránylag súlyosan megsérült a medencecsontja is, de törések nélkül megúszta a dolgot, amely az életébe kerülhetett volna. Legalább egy-két hétig azonban kórházi kezelésre szorul.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?